Mai mulți bani pentru turism

Mai mulți bani pentru turism
person Horeca
access_time_filled

castelulpelesFonduri suplimentare pentru investiții în turism. Executivul a aprobat în ședință de guvern, Hotărârea Guvernamentală nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele și proiectele de investiții în turism și a surselor de finanțare a documentațiilor tehnice și a lucrărilor de execuție a programelor și obiectivelor de investiții în turism, precum și pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a programelor și proiectelor de investiții în turism, cu modificările și completările ulterioare.

Prin acest document se facilitează finanțarea unor proiecte de investiții în turism precum și finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare și a căror finanțare a fost întreruptă după anul 2013.

Astfel, “până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiții în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% și mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localitățile Borsec, Govora, Voineasa și la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroșani și Lupeni (Straja)”, a declarat ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri, domnul Costin Borc.

Vicepremierul Costin Borc a mai adăugat: „Am considerat necesar să suplimentăm bugetul A.N.T. și mă bucur că am reușit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acțiuni de promovare. Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezența online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm și transformăm platforma națională de turism online într-un portal modern și integrat de turism și, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acțiuni importante de marketing orientate către incoming.”

Toate aceste măsuri, inițiate de către Autoritatea Națională pentru Turism și Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, vor contribui la valorificarea resurselor turistice de care dispune România, la dezvoltarea destinațiilor turistice și creșterea calității serviciilor în turism, pentru ca acest domeniu să se impună ca o activitate economică prioritară în cadrul sistemului economic național.

Sursă foto: www.wikipedia.org

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302