Grapini a anulat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen

Grapini a anulat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen
person Horeca
access_time_filled

freemunchenMinistrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, Maria Grapini, a anulat luni participarea României la târgul de turism de la Munchen, care a început miercuri, iar hotelierii și agenții care au plătit deja biletele de avion și camerele la hotel acuză ministerul pentru pierderile suferite, notează ZF.

„În urmă cu numai câteva ore am aflat cu uimire că România nu va fi prezentă la târgul de turism de la Munchen, eveniment care face parte din lista târgurilor aprobate și anunțate de către ministerul pe care îl coordonați, așa cum am fost informați anterior, chiar de către minister”, se arată într-o scrisoare trimisă miercuri de către ANAT ministrului Maria Grapini.

Grapini a decis luni să anuleze prezența României la târgul de turism de la Munchen, după ce evenimentul a fost inclus anterior pe lista târgurilor agreate de ministerul pentru IMM și Turism. Menționăm că la începutul acestui an am solicitat Ministerului de resort lista târgurilor de turism la care va participa România în primul trimestru din acest an iar pe lista furnizată de minister figura și târgul de la Munchen (puteți consulta lista AICI).

Astfel, cea mai mare parte a firmelor care urmau să fie prezente la eveniment și să își prezinte ofertele în standul României, fãră să plătească taxa de participare la târg, au fost nevoite să renunțe. Având în vedere că unii turoperatopri aveau deja întâlniri importante stabilite cu multă vreme înainte, au fost nevoiți cu o zi înainte de începerea evenimentului să achiziționeze la prețuri ridicate un spațiu de discuții.

„În acest moment ne aflăm în stituația stânjenitoare de a răspunde acuzațiilor membrilor ANAT și hotelierilor care și-au rezervat din timp bilete de avion și cazare, cheltuind sume semnificative în acest sens, inclusiv pentru materialele de promovare nu doar a imaginii proprii, ci și a imaginii României”, se mai arată în scrisoarea ANAT.

La târg sunt prezente aproape toate țările din Europa, printre care Albania, Cipru, Ungaria, Ucraina, Serbia, Polonia, Turcia, Cehia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Italia, Croația, Franța, Olanda și Spania.

targfreemunchen„Ne este dificil să înțelegem de ce lista modificată a prezenței României la târgurile de turism nu a fost transmisă din timp și către ANAT. În acest sens, vă solicităm, stimată doamnă ministru delegat, un punct de vedere oficial asupra acestei regretabile situații, cu care nu ne-am mai confruntat anterior”, se arată în scrisoarea ANAT.

Contactată de Mediafax, Maria Grapini a declarat că târgurile și orice eveniment finanțat sau cofinanțat de la buget se realizează doar dacă există eficiență demonstrată a ediției anterioare și dacă este solicitată de un număr important de firme.

„În cazul târgului internațional F.RE.E de la Munchen, direcția de specialitate nu a putut fundamenta eficiența participării la ediția 2012”, a spus ministrul.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302