New York stabileşte un nou record în turism: 52 milioane de turişti

New York stabileşte un nou record în turism: 52 milioane de turişti
person Horeca
access_time_filled

Primarul orașului New York, Michael Bloomberg a declarat oficial că New York a primit un număr record de vizitatori în 2012, și anume 52 de milioane, care au generat circa 55,3 miliarde de dolari la economia orașului, cheltuielile directe ale vizitatorilor ajungând la 36,9 miliarde de dolari.

New York continuă să fie prima destinație turistică din Statele Unite ale Americii, a confirmat Michael Bloomberg, care a afirmat că din cei 52 de milioane de vizitatori înregistrați în 2012, 41 milioane au fost vizitatori domestici și 11 milioane vizitatori internaționali.

statuialibertatii

În plus, New York a vândut 29 milioane de nopți de cazare la hotel, a generat generat suma record de 504 milioane de dolari la veniturile provenite din taxa hotelieră, iar industria ospitalității din oraș angajează în prezent 356.000 de newyorkezi.

„New York continuă să atragă oameni din întreaga lume, oameni care își doresc să experimenteze cultura, gastronomia, parcurile, shopping-ul, arta și energia oferite de orașul nostru. Industria turismului este înfloritoare, creând mii de locuri de muncă pentru localnici. Suntem pe drumul cel bun către obiectivul nostru de a atinge 55 milioane de vizitatori și 70 miliarde dolari la economie până în anul 2015.”, a declarat primarul New York-ului.Â

Turismul este a cincea industrie ca mărime din New York și continuă să genereze un număr record de vizitatori, de cheltuieli, de locuri de muncă și de venituri din taxa hotelieră, a declarat și Robert K. Steel, Deputy Mayor for Economic Development.

obiectiveturisticenewyork

Cu o creștere continuă a numărului de vizitatori, inventarul de camere de hotel din New York continuă să se mărească, numărând în prezent 91.500 de camere active. Chiar și cu suplimentarea cu noi camere de hotel, gradul de ocupare al hotelurilor din oraș rămâne ridicat, la 87%, cel mai ridicat din Statele Unite ale Americii.

Sursa: traveldailynews.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302