Pentru a stimula circulația turistică, ANAT solicită zile libere pe 2 și 3 mai

Pentru a stimula circulația turistică, ANAT solicită zile libere pe 2 și 3 mai
person Horeca
access_time_filled

litoralromaniaANAT și Asociația Litoral – Delta Dunării au solicitat Guvernului României ca zilele de 2 mai și 3 mai să fie acordate ca și zile naționale libere cu posibilitatea de recuperare în 2013, pentru a stimula circulația turistică către stațiunile turistice din România și către Litoralul Românesc, se arată într-un comunicat de presă.

Așa cum spune tradiția, Litoralul Românesc este destinația „vedetă” pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai, care, printr-o conjunctură fericită se va sărbători în aceeași săptămână cu Sărbătorile Pascale. ANAT și Asociatia Litoral – Delta Dunării au solicitat Guvernului României ca zilele de 2 mai (Ziua Tineretului) și 3 mai să fie acordate ca și zile naționale libere cu posibilitatea de recuperare în 2013, pentru a stimula circulația turistică către stațiunile turistice din România și către Litoralul Românesc, ceea ce ne va permite să dăm un Start excelent Sezonului 2013„, a declarat Corina Martin, Președintele Asociatiei Litoral – Delta Dunării.

Asociația Litoral – Delta Dunării împreună cu membrii săi ” autoritățile locale de pe Litoral, patronatele hoteliere și agentiile de turism – se pregătesc să organizeze și în acest an deschiderea oficială a sezonului estival la data de 1 Mai, pe întreg Litoralul Românesc.

Întrucât în acest an ziua de 1 Mai va coincide cu săptămâna Sărbătorilor Pascale, patronatele hoteliere împreună cu agențiile de turism au pregătit deja pachete speciale, specifice fiecărui eveniment, precum și pachete comune, care să includă perioada 30 aprilie – 7 mai, cu prețuri care pornesc de la 60 de lei de persoană/noapte la hotelurile de 3*, de la 100 de lei de persoană/noapte la hotelurile de 4* și de la 229 de lei/persoană pe noapte la hotelurile de 5*, în funcție de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare.

Asociația Litoral ” Delta Dunării precizează că încă din luna ianuarie autoritățile locale au demarat lucrările de cosmetizare, ecologizare și modernizare a tuturor stațiunilor de pe litoral.

statiuneaneptun

„De asemenea, având experiența anilor trecuți, considerăm că organizarea evenimentelor în această perioadă va atrage prima serie importantă de turiști pentru anul 2013, ceea ce va da un start foarte bun întregului sezon – aspect ce l-am luat în considerare din timp și pentru care continuăm un parteneriat excelent cu autoritățile locale și operatorii privați din turism. Asociația Litoral – Delta Dunării a transmis deja adrese către autoritățile locale membre și către Cabinetul Ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri, pentru organizarea unui program amplu de evenimente, care va include: concerte, defilare cu autobuze supraetajate, paradă mașini de epocă și motociclete, care alegorice, jocuri și concursuri pe plaje, muzică, foc de artificii, show-uri de lasere etc.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Toate aceste oferte și evenimente vor fi promovate de către Asociația Litoral – Delta Dunării prin participarea la Târgul de Turism al României (14-17 martie 2013), unde Litoralul Românesc și Delta Dunării vor fi Destinația vedetă.

Asociația noastră a propus deja doamnei Ministru Maria Grapini și autorităților locale o serie de evenimente care să se desfășoare în perioada 1-7 mai și pe care le vom promova cu ocazia participării la Târgul de Turism al României. În premieră, suntem în discuții pentru a avea alături de noi, la deschiderea sezonului, un grup de jurnaliști și touroperatori din Emiratele Arabe Unite, pe care îi invităm într-un infotrip pe Litoral, alături de reprezentanții companiei aeriene FlyDubai.”, a mai declarat Corina Martin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302