Peste 100 de profesori de turism din 10 țări se reunesc la Bran

Peste 100 de profesori de turism din 10 țări se reunesc la Bran
person Horeca
access_time_filled

conferintaturismbran2013Mai mult de 100 de profesori universitari, specializați în turism din peste zece țări, printre care Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia sau Malaezia, vor participa în perioada 13-16 noiembrie la Bran la cea mai importantă conferință științifică pe teme din turism din acest an, organizată de Academia de Studii Economice și Asociația Academică de Cercetare în Turism și Servicii.

Departamentul Turism și Geografie din cadrul Facultății de Comerț, Academia de Studii Economice din București și Asociația Academică de Cercetare în Turism și Servicii (CACTUS) organizează cea de-a 4-a ediție internațională a conferinței de turism. Aceasta va avea loc la Bran (România) în perioada 13-16 noiembrie 2013, sub genericul „Abordări contemporane și provocările turismului durabil” (Contemporary Approaches and Challenges of Tourism Sustainability).

Mai multe detalii despre conținutul tematic al conferinței sunt disponibile și la adresa http://www.tourismconference2013.ase.ro/.

Prin lucrările sustinute, vor fi prezenți si reprezentanți de seamă ai Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR),  ce sprijină constant mediul academic în încercarea continuă de a apropia teoria de practică.

Conferința organizată la Bran va întruni peste o sută de specialiști în domeniu, din țări precum Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia, Serbia, Thailanda, Malaezia, Mexic sau Nigeria, cât și din centre universitare de prestigiu din România: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Craiova, Constanța, Iași, sau Oradea.

Invitatul special al conferinței este profesorul John Tribe, directorul Departamentului de Turism de la Universitatea Surrey, din Marea Britanie. Studiile întreprinse de acesta, licență, masterat și doctorat au fost realizate în cadrul University of London. Este membru al Higher Education Academy, Association for Tourism in Higher Education și Academy for the Study of Tourism. Cercetările sale pe sustenabilitate și educație au dus la realizarea a numeroase cărți bazate pe strategie, economie, educație și management în turism. A fost specialist pe probleme de turism pentru guvernul Marii Britanii în 2008 în cadrul proiectului Research Assessment Exercise (RAE) și este membru al sub-panelului 26 pentru 2014 Research Excellence Framework (REF). Este editor al Annals of Tourism Research și The Journal of Hospitality, Leisure Sport and Tourism Education (JOHLSTE).

Principalele teme ale conferinței tratează subiecte privind: Turism, Economie și Management, Geografia Turismului si Managementul Calității în Turism.

În aceeași perioadă, Departamentul de Turism și Geografie participă, alături de partenerii din mediul  de afaceri, la Târgul de Turism al României, unde, pe lângă amenajarea unui stand proriu va organiza sâmbătă, 16 noiembrie 2013, un workshop cu tema „Degustarea vinului, ca exercițiu de cultură”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302