Contribuția totală a industriei turistice la PIB-ul global va fi de 2,9% în 2013

Contribuția totală a industriei turistice la PIB-ul global va fi de 2,9% în 2013
person Horeca
access_time_filled

contributiePIBtravelIndustria globală de travel și turism va crește marginal într-un ritm mai lent în 2013 decât se estima inițial, a anunțat World Travel &Tourism Council. Potrivit WTTC, contribuția totală a industriei de travel și turism la economia mondială va fi de 2,9% în 2013, în scădere față de estimarea inițială de 3,2%.

Cele mai recente cercetări economice arată că principalii indicatori pentru industria de travel&turism sunt pozitivi pentru 2013:
•    Sosirile turistice internaționale au crescut cu 5,3% în perioada ianuarie – august 2013
•    Creșterea a fost susținută în principal de rezultatele puternice înregistrate în Europa
•   Traficul aerian de pasageri este în creștere cu 4,9% per total, și, cu excepția regiunii Asia – Pacific, performanța hotelurilor rămâne în general pozitivă cu rate de ocupare în creștere în toate regiunile, potrivit datelor din perioada ianuarie – iulie 2013.

Totuși, reducerea creșterii industriei de travel și turism este determinată de o creștere redusă a economiei în ansamblu. Oxford Economics, partenerul WTTC în realizarea cercetărilor, estimează că în 2013 creșterea economică globală va fi de 2,1%, în scădere față de previziunea inițială de 2,4%.

„Industria de travel și turism este o industrie în creștere care generează 9% din PIB-ul mondial și susține 260 de milioane de locuri de muncă sau 1 din 11 locuri de muncă de la nivel mondial. În 2013, contribuția totală a industriei de travel și turism la PIB este așteptată să crească la 2,9% potrivit ultimelor estimări ale WTTC. Această creștere este în scădere față de estimările noastre inițiale, însă este mai mare față de creșterea de 2,1% așteptată pentru economia globală și continuă să arate puterea și capacitatea de rezistență a industriei de travel și turism”, a declarat David Scowsill, Președinte&CEO World Travel&Tourism Council.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302