Studiu: Ce staţiuni preferă românii pe litoralul bulgăresc şi de ce

Studiu: Ce staţiuni preferă românii pe litoralul bulgăresc şi de ce
person Horeca
access_time_filled

litoralbulgaria1Circa 3600 de turiști români care au ales destinația Bulgaria în ultimii ani au realizat un top al stațiunilor de pe litoralul bulgăresc. Clasamentul a fost centralizat de către Travel Planner ” touroperator dar și firmă de consultanță turistică specializată pe destinația Bulgaria. Acest top are un fundament foarte serios, constituind rezultatele experienței clienților, cuantificate de-a lungul ultimilor 4 ani.

Pe primele trei locuri se situează stațiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur și Albena. Liderul actualului clasament a înregistrat o creștere în preferințele turiștilor români, devansând Nisipurile de Aur, care a ocupat locul 1 până în 2011.

„Sunny Beach este o stațiune care oferă multe posibilități de agrement și diversitate iar acest aspect o diferențiază de Nisipurile de Aur ” care reprezintă o stațiune mai împădurită, dar ceva mai liniștită. Sunny Beach este vecină cu Nessebar, vestitul oraș istoric de coastă al Bulgariei. Astfel partea culturală și de evenimente poate fi combinată cu cea de plajă. De asemenea, liderul topului din acest an, Sunny Beach, are două aqua park-uri, dintre care unul este cel mai mare din Bulgaria, precum și cea mai lungă plajă din țara vecină, care se întinde pe 8 kilometri. Nisipurile de Aur oferă și distracție, și liniște, iar Albena constituie un paradis verde, o stațiune mai liniștită dar preferată mult de familiile cu copii. Aș acorda o mențiune stațiunii Obzor, care a înregistrat, poate, cea mai mare creștere a cererii în ultimii ani. Aceasta are cea mai de calitate și cea mai lată plajă din Bulgaria precum și hoteluri foarte bune și de încredere. Estimez că Obzor va crește în continuare în preferințele turiștilor. În ultimii ani, aici au intrat și lanțuri hoteliere internaționale precum Sol Melia sau RIU”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Travel Planner pregătește, de asemenea, un studiu referitor la calitatea hotelurilor de pe litoralul bulgăresc și un top al acestora, tot pe baza a mii de impresii ale turiștilor români.

Topul stațiunilor de pe litoralul bulgăresc

1.  Sunny Beach
Deține locul 1 în top, cu media 8,34 la note. 87% dintre turiștii Travel Planner recomandă această stațiune.
2.  Nisipurile de Aur
Media notelor este 8,08 și este recomandată de 84% dintre turiștii Travel Planner.
3.  Albena
Media notelor este 7,93 și este recomandată de 88% dintre turiștii Travel Planner.

statiuneanisipuriledeaur

4.  Duni
Media notelor este 8,58, însă are mai puține impresii, fiind vizitată de un număr mai mic de turiști. Este recomandată de 87% dintre turiștii Travel Planner care au fost aici.
5.  Elenite
Media notelor este 7,55. Este recomandată de 76% dintre turiștii Travel Planner.
6.  Obzor
Media notelor este 7,15. Este recomandată de 78% dintre turiștii Travel Planner.
7.  Nessebar
Media notelor este 7,70. Este recomandată de 81% dintre turiștii Travel Planner.
8.  Constantin și Elena
Media notelor este 7,33. Este recomandată de 73% dintre turiștii Travel Planner.
9.  Sunny Day
Media notelor este 6,83. Este recomandată de 86% dintre turiștii Travel Planner.
10.  Sozopol
Media notelor este 6,59. Este recomandată de 67% dintre turiștii Travel Planner.
11.  Pomorie
Media notelor este 5,1. Este recomandată de 38% dintre turiștii Travel Planner.

Consultanții Travel Planner au comparat și notele acordate de către turiști celor mai importante componente ale fiecărei stațiuni: masă, agrement și atmosferă. Ca atmosferă, liderul este tot Sunny Beach, cu 8,5 puncte, urmat de data aceasta de Albena (8,4 puncte), Nisipurile de Aur (8,3 puncte), Duni (8,9 puncte, dar acordate de mult mai puțini turiști), Nessebar (8,1 puncte), Elenite (8 puncte), Obzor (7,7 puncte), Constantin și Elena (7,6 puncte) și Sozopol (7,3 puncte).

La partea de agrement, liderul topului este Sunny Beach (8,3 puncte), urmat de Duni (8,2 puncte), Nisipurile de Aur, Albena și Elenite (7,9 puncte), Nessebar (7,5 puncte), Constantin și Elena (7,1 puncte), Obzor (6,9 puncte) și Sozopol (6,6 puncte).

Serviciile de masă se numără, de asemenea, printre cei mai importanți factori în alegerea unei stațiuni. Duni este aici liderul (8,6 puncte), urmat de Sunny Beach (8,2 puncte), Nisipurile de Aur (8 puncte), Albena și Nessebar (7,5 puncte), Constantin și Elena (7,2 puncte), Obzor și Elenite (6,8 puncte) și Sozopol (5,9 puncte).

Se observă un avantaj al sudului litoralului bulgăresc, pe lângă stațiunile Sunny Beach și Nessebar, înregistrând creșteri în preferințele turiștilor Duni și Obzor. În nord, în topul preferințelor rămân clasicele Nisipurile de Aur și Albena. Cele mai bune plaje se află tot în nord: Albena și Nisipurile de Aur, iar cea mai mare plajă de calitate o deține stațiunea sudică Sunny Beach.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302