Studiu IRES: 65% dintre români vor petrece acasă sărbătorile de Paşte

Studiu IRES: 65% dintre români vor petrece acasă sărbătorile de Paşte
person Horeca
access_time_filled

65% dintre români vor petrece acasă sărbătorile de Paște și doar 9% vor pleca într-o minivacanță, arată studiul IRES “Cum sărbătoresc românii Paștele și 1 Mai” . Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani sunt cei care declară, într-o măsură mai mare, că vor pleca în minivacanță cu ocazia sărbătorilor.

Anul acesta veți petrece doar acasă sărbătorile pascale sau veți pleca undeva?

graficpaste

Mai mult de jumătate dintre cei care vor pleca în minivacanță au ales să meargă în România, în vizită la rude sau la prieteni, 39% își vor petrece minivacanța la o pensiune sau la un hotel din România, 26% au ales o altă variantă tot în România, în timp ce 17% au optat pentru o destinație din străinătate – 11% alegând un hotel sau o pensiune, iar 9% să își viziteze prietenii sau rudele.

Dintre cei care au ales să își petreacă minivacanța la un hotel sau la o pensiune din România, 73% au optat pentru o destinație de la munte, 22% pentru o stațiune balneară și 5% pentru mare.

Bugetul alocat pe familie pentru minivacanța de Paște – 1 Mai este de maxim 500 lei pentru 19% dintre cei care vor avea o astfel de vacanță, 24% vor avea la dispoziție între 501 și 1000 lei, 9% au alocat între 1001 și 1500 de lei, 21% vor avea peste 1500 lei, iar 21% spun că  nu au stabilit încă acest aspect.

Care este bugetul alocat de familia dumneavoastră pentru minivacanța de Paste – 1 Mai?

bugetpaste

4 din 10 respondenți declară că vor avea zile libere cu ocazia sărbătorilor pascale, procentele fiind mai mari în rândul persoanelor din mediul urban și care locuiesc în zona de sud a țării. Un sfert dintre aceștia au doar o zi liberă, 40% declară că au două zile libere, 18% spun că au 3 zile libere, în timp ce 12% dintre participanți susțin că au peste 4 zile libere.

în acest an, prima zi a sărbătorii Paștelui ortodox coincide cu 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi declarată nelucrătoare în mod obișnuit.

Mai mult de jumătate dintre participanții la acest studiu – 58% – susțin că tradițiile de sărbători sunt foarte importante pentru ei, iar o treime le consideră importante (32%). 97% dintre cei chestionați spun că obișnuiesc să sărbătorească Paștele.

Studiul integral îl găsiți AICI.

Fișa tehnică a studiului:
Volumul eșantionului: 1.240 indivizi de 18 ani și peste
Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național
Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 2,8%
Perioada anchetei: 18, 21 aprilie 2016
Metoda: Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302