Turismul de sănătate capătă amploare în Prahova

Turismul de sănătate capătă amploare în Prahova
person Horeca
access_time_filled

sanconfindCentrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina atrage din ce în ce mai mult atenția oamenilor de afaceri din turismul autohton în ceea ce privește posibilitatea de a exploata cu beneficii reale această ramură a industriei călătoriilor și ospitalității. Deși este deschis doar cu un an în urmă, vestea despre acest centru de sănătate, despre tratamentele eficiente de aici, echipamentele și procedurile medicale ultraperformante care se fac la SanConfind, s-a răspândit  dincolo de lumea medicală, stârnind interesul operatorilor din turism.

Astfel, printr-o inițiativă a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, mai multe agenții de turism, venite în principal din capitală, au explorat miercuri, 20 aprilie a.c., ultramoderna bază de tratament SanConfind, precum și oportunitățile de cazare, masă și de petrecere a timpului liber oferite de Câmpina și de împrejurimile acesteia.

« După târgurile de turism de la Bucuresti, Ploiești și Chișinău, evenimentul de la Câmpina este cel mai important pentru promovarea business to business și business to consumers. Este foarte important ca profesioniștii din turism și presă să intre în contact direct cu un astfel de obiectiv în care s-a investit, până acum, peste 22 milioane de euro. Sunt convins că touroperatorii care vizitează centrul vor identifica imediat imensa resursă de business pe care o reprezintă acest centru de sănătate din Poiana Câmpina » a declarat președintele APDT Prahova, Adrian Voican.

Profesioniștii din turism au putut constata la fața locului faptul că Centrul Medical SanConfind poate asigura peste 1.000 de proceduri zilnic și că baza de tratament balneologic este un unicat în România prin faptul că folosește apă minerală terapeutică cu o salinitate foarte mare, de patru ori mai concentrată decât cea din Techirghiol, respectiv cu o salinitate cu foarte puțin mai mică decât cea a Mării Moarte. Această apă tămăduitoare este captată din izvoare locale, vechi de sute de ani și este folosită în procedurile medicale alături de nămolul sapropelic adus direct de la Eforie.

Tot aici, vizitatorii au făcut cunoștință cu roboții medicali specializați în recuperarea neuromotorie dar și pe medicul specializat în acupunctură, Qu Zongfeng, ce stăpânește miraculoase terapii ale medicinei tradiționale chineze. într-un singur an, la SanConfind s-au tratat peste 2000 de pacienți veniți nu numai din România ci și din Arabia Saudită, Republica Moldova și Muntenegru.

Concluzia generală a specialiștilor din turism a fost că oportunitatea de a se construi pachete turistice, pentru clienții români sau străini ce solicită investigații și tratamente medicale, este una reală, iar posibilitatea de a exploata turistic zona este una aducătoare de profit. Ei au mai spus că noul centrul medical aduce Câmpina pe harta turismului românesc și au fost de părere că turismul de sănătate va lua amploare în Prahova.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova este un parteneriat public-privat, înființat în urmă cu 8 ani, la inițiativa ANAT, având ca membri: agenții de turism, hoteluri, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Universitatea de Petrol și Gaze, Consiliul Județean Prahova, Primaria Câmpina și Breaza. APDT Prahova este membru fondator FAPT- Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Sursă foto: www.sanconfind.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302