Turismul internațional bifează un nou record

Turismul internațional bifează un nou record
person Horeca
access_time_filled

recordturismmondial2014Cu peste 1,1 miliarde de turiști internaționali care au călătorit în întreaga lume într-un singur an (2014), turismul internațional bifează un nou record, potrivit datelor anunțate la sfârșitul anului trecut de către Organizației Mondiale a Turismului.

În primele 10 luni din 2014, numărul turiștilor internaționali a crescut peste așteptări, potrivit UNWTO, cu circa 5%. Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2014, volumul turiștilor internaționali (vizitatori peste noapte) a atins 978 milioane, cu 45 milioane mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cu o creștere de 4,7%, turismul internațional continuă să crească cu mult peste tendința pe termen lung proiectată de UNWTO pentru perioada 2010-2020 (+3,8%), și se estimează că va încheia anul 2014 cu peste 1,1 miliarde de turiști internaționali.  

Pe regiuni, cea mai puternică creștere a fost înregistrată în Americi (+8%), urmate de Asia și Pacific (+5%) și de Europa (+4%). Pe sub-regiuni, America de Nord (+9%) și Asia de Sud (+8%) au fost performerii de top, precum și Europa de Sud și Mediterană, Asia de Nord-Est și Europa de Nord (fiecare înregistrând o creștere de 7%).

Având în vedere acest trend, turismul internațional este așteptat să încheie anul 2014 cu cifre record„, a declarat Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului. „Acestea sunt niște rezultate remarcabile luând în considerare faptul că diferite regiuni ale lumii continuă să se confrunte cu provocări geopolitice și de sănătate semnificative, în timp ce recuperarea economică globală rămâne mai degrabă fragilă și inegală„, a adăugat Taleb Rifai.

Mai important, vedem un angajament politic în creștere pentru sectorul turismului, în multe țări. Acesta este un lucru încurajator, nu în ultimul rând pentru că turismul este unul din sectoarele cele mai capabile să furnizeze locuri de muncă într-un moment în care crearea de locuri de muncă trebuie să fie o prioritate pentru toți„, a completat acesta.

Organizația Mondială a Turismului va publica rezultatele preliminare pentru întreg anul 2014 referitoare la sosirile turistice internaționale, până în 27 ianuarie 2014.

Sursă foto: www.news.gtp.gr

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302