UNWTO estimează 500 de milioane de turiști internaționali în sezonul mai – august 2016

UNWTO estimează 500 de milioane de turiști internaționali în sezonul mai – august 2016
person Horeca
access_time_filled

turism20162016 a început în forță pentru turismul internațional, cu o creștere de 5% a sosirilor turistice internaționale în primele 4 luni ale anului, iar perspectivele pentru sezonul de vârf mai – august rămân optimiste – circa 500 de milioane de turiști sunt așteptați să călătorească la nivel internațional în această perioadă, potrivit Organizației Mondiale a Turismului.

“Destinațiile din întreaga lume au primit 348 de milioane de turiști internaționali (vizitatori peste noapte), în perioada ianuarie – aprilie 2016, cu circa 18 milioane mai mulți turiști decât în aceeași perioadă a anului trecut (+5,3%). Acest rezultat vine după o creștere de 4,6% în 2015 și ar putea face din 2016 al 7-lea an consecutiv cu o creștere peste medie (sosirile turistice internaționale au crescut cu 4% sau mai mult în fiecare an de după anul de criză 2009)”, se arată în comunicatul UNWTO.

Mai mult, circa 500 milioane de turiști sunt așteptați să călătorească la nivel internațional în perioada de vârf mai – august 2016, perioadă care totalizează circa 41% din totalul sosirilor turistice internaționale înregistrate într-un an.

“Rezultatele arată o dorință puternică de a călători și acest lucru continuă să stimuleze creșterea turismului. Destinațiile continuă să beneficieze de o creștere solidă în toate regiunile lumii în ciuda provocărilor, lucru care arată că turismul este un sector economic dinamic și rezistent”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului.

Cu toate acestea, în ciuda acestor rezultate pozitive, evenimentele tragice din ultimele luni ne reaminesc faptul că siguranța și securitatea rămân o provocare majoră pentru toți. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a face față acestei amenințări globale și să ne asigurăm că turismul este parte integrantă din răspunsul și planificarea de urgență la nivel global, regional și național„, a adăugat Taleb Rifai.

Reprezentanții OMT notează că Brazilia așteaptă cu nerăbdare Jocurile 0limpice de Vară din 2016, care se vor desfășura în Rio de Janeiro, în luna august. Aceștia subliniază că preocupările legate de securitate rămân ridicate cu ocazia acestui eveniment. Totodată, reprezentanții OMT mai notează că votul Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană a creat o anumită incertitudine pe piață și a dus la o depreciere substanțială a lirei sterline, dar cu toate acestea Organizația Mondială a Turismului nu se așteaptă ca acest lucru să aibă un impact semnificativ asupra turismului internațional pe termen scurt.

OMT estimează că sosirile turistice internaționale vor crește cu 3,5% până la 4,5% pe întreg anul 2016, în concordanță cu proiecția UNWTO pe termen lung de +3,8% pe an pentru perioada 2010 – 2020.

Sursă foto: www.cheapair.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302