UNWTO: Primele 4 luni au adus un plus de 14 milioane de turiști internaționali

UNWTO: Primele 4 luni au adus un plus de 14 milioane de turiști internaționali
person Horeca
access_time_filled

turisminternationalCererea turistică internațională a continuat să fie puternică în primele 4 luni ale acestui an, sosirile turistice bifând o creștere 4% la nivel global, potrivit celui mai recent Barometru al Organizației Mondiale a Turismului.

Aproape toate regiunile s-au bucurat de o creștere puternică, iar perspectivele pentru perioada mai – august rămân optimiste, aproape 500 de milioane de turiști fiind așteptați să călătorească în străinătate în această perioadă.

Destinațiile din întreaga lume au primit circa 332 de milioane de turiști internaționali (turiști care s-au cazat peste noapte) în perioada ianuarie – aprilie 2015, cu 14 milioane mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce se traduce într-o creștere de 4%.

Acest rezultat urmează unei creșteri de 4,3% înregistrate în 2014 și consolidează trendul crescător al turismului internațional din ultimii ani (+4,5% a sosirilor turistice internaționale în medie pe an, din 2010 încoace). 

La nivel de regiuni America (+6%) a condus creșterea în primele 4 luni ale acestui an, urmată de Europa, Asia și Pacific și Orientul Mijlociu, fiecare întregistrând o creștere a sosirilor cuprinsă între 4 și 5%. În Africa cererea a slăbit în 2014 după ani de creștere solidă, aceasta fiind afectată în primul rând de izbucnirea Ebola, printre alte provocări. Datele disponibile pentru perioada ianuarie – aprilie  indică un declin de 6%, iar destinațiile africane se luptă să-și revină.

Este încurajator să vedem sectorul turistic consolidându-și rezultatele excelente în ciuda preocupărilor legate de securitate și a neliniștilor în multe părți ale lumii noastre”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai. „Acest lucru subliniază că turismul este un sector economic surprinzător de rezistent care contribuie din ce în ce mai mult la dezvoltare în multe țări de pe glob. Pentru guvernele naționale este un reminder că turismul poate fi parte a soluției pentru stimularea dezvoltării socio-economice și crearea de locuri de muncă„, a adăugat acesta.

Perspective optimiste pentru sezonul de vârf mai – august 2015

Aproape 500 milioane de turiși se estimează că vor călători în străinătate în sezonul de vârf mai – august 2015, un total ce însumează circa 41% din toate sosirile turistice internaționale înregistrate într-un an.

Potrivit celor mai recente rezultate ale Tourism Confidence Index, perspectivele pentru această perioadă continuă să fie optimiste și sunt cele mai mari pentru această perioadă din anul pre-criză 2007 încoace.

Potrivit previziunilor emise de UNWTO la începutul acestui an, sosirile turistice internaționale se așteaptă să crească cu 3 până la 4% pentru întreg anul 2015, în conformitate cu previziunile pe termen lung ale UNWTO, de 3,8% per an pentru perioada 2010-2020.

Sursă foto: news.gtp.gr

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302