Danemarca a castigat competitia culinara Bocuse d’Or 2011

Danemarca a castigat competitia culinara Bocuse d’Or 2011
person Horeca
access_time_filled

Danemarca a castigat competitia culinara Bocuse d’Or 2011

Cheful danez Rasmus Koefoed a castigat competitia culinara internationala Bocuse D’Or 2011, organizata in perioada 25-26 ianuarie 2011 la Lyon, Franta. Trofeul vine ca o recunoastere a unui traseu in continua ascensiune pentru cheful danez; acesta a castigat anul trecut competitia Bocuse d’Or de la nivel european, iar in 2007 a primit medalia de argint la aceeasi competitie.  Revenind la editia de anul acesta, mentionam ca locurile 2 si 3 au fost ocupate de Suedia si, respectiv, Norvegia, prin reprezentantii acestora: Tommy MYLLYM„KI, din partea Suediei si Gunnar HVARNES, din partea Norvegiei. Mentionam ca Romania nu a participat niciodata la celebra competitie.

sirha post 2

Competitia, care s-a desfasurat in cadrul Salonului International al Restaurantelor, Hotelurilor si Alimentelor – SIRHA, de la Eurexpo (editia XV), a reunit nu mai putin de 24 de chefi din intreaga lume, care au trebui sa-si demonstreze maretia in fata unui juriu extrem de exigent, format din chefi emblematici pentru fiecare tara participanta, aflati sub egida a trei presedinti de exceptie: Paul Bocuse, fondatorul competitiei, Yannick Alleno si Geir Skeie.

juriu bocuse

Castigatorul Bocuse D’Or 2011 a fost declarat chef Rasmus Kofoed, care a reprezentat Danemarca, care a castigat pe langa trofeu si suma de 20.000 de euro. Castigatorul Bocuse D’Argent, Tommy MYLLMAKI din Suedia a fost premiat la randul lui cu 15.000 euro.

podium bocuse

Din 1987, din doi in doi ani, 24 de chefi selectati din cele mai bune bucatarii din intreaga lume, se aduna la Lyon cu scopul de a a stabili o performanta incredibila, care implica pregatirea a doua feluri de mancare exceptionale in termen de 5 ore si 30 de minute, live, in fata publicului, a presei si a juriului. Competitia gastronomica poarta numele celebrului bucatar Paul Bocuse.

bocuse platou

Castigatorii competitiei Bocuse D’Or 2011:

  • Bocuse d’Or – Danemarca
  • Bocuse d’Argent – Suedia
  • Bocuse Bronze – Norvegia
  • Best commis – Japan miko
  • Best promotion – Guatemala
  • Best poster – Spania
  • Special fish prize – Elevtia
  • Special meat prize – Franta.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302