Strategii pentru turismul romanesc in 2011

Strategii pentru turismul romanesc in 2011
person Horeca
access_time_filled

Strategii pentru turismul romanesc in 2011

investitii

Cu ocazia desfasurarii Forumului National de Turism 2011, ministrul Turismului Elena Udrea a declarat ca doreste sa-i ajute pe investitorii din turim prin credite preferentiale. Astfel, cei care investesc in turismul romanesc minim 5 milioane de euro primesc jumatate din suma inapoi de la stat. „Este o schema de ajutor financiar pe care vrem sa o punem in aplicare”, a spus Elena Udrea. „Propun sa avem o intalnire cu cateva banci pentru a stabili parteneriate preferentiale in dobanzi si termene.

turisti__litoral

Tot la Forumul National de Turism desfasurat sambata in Mamaia la hotel Iaki, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin a declarat ca tarifele hotelurilor de pe litoral vor scadea in acest an cu 5-10%. „Nu avem majorari de tarife in acest an. Ba chiar putem vorbi de scaderi”.

La randul sau, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, care reprezinta peste 40 de hoteluri din statiune, a declarat ca tarifele vor scadea cu 5-10% si ca se asteapta la o crestere a numarului turistilor care vor merge la mare prin programul de inscrieri timpurii.

Forum-inscrieri_din_timp

Prezenti la cea de-a treia editie a Forumului National de Turism 2011, hotelierii, asociatiile patronale si agentiile de turism au dezbatut o oferta care sa fie mai buna decat cea a bulgarilor in perioada Pastelui: trei zile de cazare, cu mesele incluse si cina festiva la 300 de lei. „Bulgarii i-au cucerit pe romani cu oferte de Paste si de 1 Mai care se incadreaza in jurul valorii de 80 – 100 de euro. Noi propunem in premiera o oferta si mai avantajoasa: minivacanta de Paste de trei zile, cu mesele incluse si cina festiva la 300 de lei la hotelurile de 3 stele, 400 de lei la 4 stele si 500 de lei la unitatile de cazare clasate cu 5 stele”, a declarat Adrian Voican, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT) Sud Muntenia.

adrian_voican_inscrieri_timpurii

Cu aceasta ocazie a fost lansat si programul „inscrieri timpurii”. Cine isi rezerva si plateste acum vacanta de vara, beneficiaza de o reducere de pana la 30%. Programul aflat la a treia editie este considerat a fi in beneficiul turistilor care aleg sa-si petreca vacanta de vara pe litoralul romanesc, dar si pentru hotelieri. „Pana la 31 martie, puteti beneficia de o oferta unica in tara. O excursie la vara este mai ieftina cu 20, 25 si chiar 30% daca iti achiti din timp sejurul”, a explicat Adrian Voican, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Sud Muntenia. „Noutatea din acest an este aceea ca reducerile se vor face si in statiunile montane, balneare, in Delta Dunarii si in zonele de agroturism”, a precizat Voican.

Daca in 2009, aproximativ 30.000 de turisti au accesat programul beneficiind de o reducere de 15-20%, anul trecut peste 50.000 de turisti au cumparat sejururi cu 20% reducere prin programul ANAT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302