Mormintele faronice din Egipt se inchid definitiv pentru turisti

Mormintele faronice din Egipt se inchid definitiv pentru turisti
person Horeca
access_time_filled

Mormintele faronice din Egipt se inchid definitiv pentru turisti

Mormintele faraonice din Egipt isi inchid definitiv portile pentru turisti, decizia drastica a autoritatilor egiptene venind in urma deteriorarii acestora, cauzata de numarul tot mai mare de turisti. inchiderea acestora face parte dintr-un plan al Consiliului Suprem pentru Antichitati de a salva de la disparitie una dintre cele mai mari atractii turistice si situri arheologice din lume. Veste buna insa pentru turisti: autoritatile vor construi copii fidele ale mormintelor, tot pe Valea Regilor din Egipt.

Sarcofago_Tutankamon_1922

Astfel, faimosele morminte Tutankamon, Nefertiti si Seti I nu vor mai putea fi vizitate, deja mormantul lui Tutankamon fiind inchis vizitatorilor. Mai multe morminte faraonice au in prezent restrictii de acces pentru turisti. Secretarul general al Consiliului Suprem pentru Autoritati, Zahi Hawass a avertizat ca”Aceste morminte se vor distruge total in decurs de 200 de ani, din cauza respiratiei turistilor care le viziteaza, daca nu vor fi inchise. Unica solutie pentru a proteja antichitatile este sa le inchidem si sa realizam replici ale acestora, care vor putea fi vizitate de turisti”.

Egipt turisti

Celebrul mormant al lui Tutankamon (1361-1352 i.e.n.), descoperit in 1922 de catre arheologul britanic Howard Carter in Valea Regilor din Luxor, si cunoscut a fi unicul gasit in stare intacta si-a inchis deja portile pentru vizitatori. in noul proiect vor fi incluse si mormintele deosebit de frumoase ale lui Seti I, tatal lui Ramses al II-lea, care a domnit intre 1314 si 1304 i.e.n, din Valea Regilor, si al reginei Nefertiti, sotia lui Ramses al II-lea, aflat in Valea Reginelor. Mormintele exprima importanta pe care egiptenii o acorda vietii de dupa moarte.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302