12 restaurante bucureştene au primit premiul „Ospitalità Italiana”

12 restaurante bucureştene au primit premiul „Ospitalità Italiana”
person Horeca
access_time_filled

Camera de Comerț Italiană pentru România a premiat 12 restaurante italiene din București cu plachete din alamă ce reprezintă certificarea mărcii „Ospitalità Italiana – Ristoranti Italiani nel Mondo”, o inițiativă care se adresează tuturor restaurantelor italiene din străinătate ce asigură respectarea standardelor de calitate a ospitalității italiene.
optEvenimentul a avut loc pe 14 iunie la Cercul Militar Național din Capitală, la care au participat și președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, Guglielmo Frinzi, și vicepreședintele Roberto Scagnoli.
Restaurantele din București care au primit premiul „Ospitalità Italiana” sunt:  Caffè Città, Cantina Verde, Da Giulio, Il Giardino Segreto, Horoscop, La Fattoria, La Gondola, Modigliani, Monna Lisa, Osteria Gioia by Patrizia, Zafferano și Unico Vero.
aniversare2Prezente la înmânarea plachetelor, reprezentanții restaurantelor au adus câte un platou care, din punctul de vedere cromatic sau simbolic, avea legătură cu aniversarea celor 150 de ani de la unirea Italiei. Acestea „au dat dovadă de toată disponibilitatea lor și au colaborat pentru reușita inițiativei, demonstrând din plin adevărata esență a premiului Ospitalità Italiana, acea autenticitate ce nu cunoaște limite și care cu cât este mai departe de Italia, cu atât este mai evidentă”, potrivit unui comunicat de presă.
„Ospitalità Italiana, Ristoranti Italiani nel Mondo” este o inițiativă realizată de Unioncamere, Uniunea Camerelor de Comerț, industrie, artizanat și agricultură din Italia și sprijinită de un comitet interministerial special al Guvernului Italian.
oameniAcest proiect implică toate Camerele de Comerț Italiene în Străinătate, răspândite în 45 de țări diferite, care au obligația de a difuza inițiativa pe propriul teritoriu.
Procesul de obținere a mărcii „Ospitalità Italiana” constă într-o procedură foarte riguroasă care începe prin depunerea candidaturii fiecărui restaurant în parte la Camera de Comerț, care va evalua, printr-o vizită făcută la locație de personalul Camerei, calitatea serviciilor furnizate. Un Comitet de Evaluare va atribui, după verificarea conformității, certificarea „Ospitalità Italiana, Ristoranti Italiani nel Mondo”.

Sursa: Adevărul Italia

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302