Palatele lui Saddam Hussein vor intra în circuitul turistic

Palatele lui Saddam Hussein vor intra în circuitul turistic
person Horeca
access_time_filled

Guvernul irakian a anunțat că unele dintre cele mai luxoase palate ale fostului președinte Saddam Hussein vor fi transformate în unități de cazare turistice, muzee și galerii de artă, relatează Radio Free Europe în ediția online.

Hoteluri-irak1
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului și Antichităților din Irak, Abdul Zahra Talaqani, a declarat pentru RFI că mai multe palate vor fi transformate în hoteluri și unității culturale, inclusiv un palat din nordul Bagdadului. Guvernul irakian se pregătește în prezent să preia nouă palate folosite de forțele americane.
Hoteluri-irak
Reprezentantul Ministerului Turismului a adăugat că un alt palat, din vestul Bagdadului, va găzdui arhivele naționale și un centru pentru manuscrise istorice, în timp ce Marea Britanie ajută la transformarea unui palat din orașul Basra în principalul muzeu al provinciei. Purtătorul de cuvânt a precizat că valoarea arhitecturală a palatelor construite de Saddam Hussein, care au costat zeci de milioane de dolari, prezintă interes pentru irakieni și turiștii străini.
În total există 65 de foste palate prezidențiale, vile și complexe, care în trecut erau rezervate exclusiv celor mai apropiați asociați și membri ai familiei fostului președinte irakian.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302