ANAT organizează seminarul “Turismul şi educaţia”

ANAT organizează seminarul “Turismul şi educaţia”
person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) organizează pe 4 noiembrie, în colaborare cu autoritățile din Constanța, seminarul „Turismul și Educația”, dedicat agențiilor de turism, pe de o parte, și reprezentanților sistemului educațional, pe de altă parte: directorilor de unități școlare, profesorilor, părinților și elevilor. „Seminarul Turism și educație are ca obiectiv promovarea oportunităților pe care agențiile de turism le oferă pentru anul școlar 2011-2012 elevilor, părinților și profesorilor, precum și încheierea unor parteneriate eficiente astfel încât turismul educațional să beneficieze de programe și proiecte cu impact educațional major„, se arată pe site-ul ANAT.

tabara

Evenimentul va pune în contact liderii locali ai turismului și educației, capabili să analizeze probleme de actualitate și să deschidă oportunități de colaborare. Turismul și educația reprezintă două coordonate sociale și economice care în ultimii ani interferează din ce în ce mai mult. Schimbările din industria turismului facilitează astăzi un tip de educație care înseamnă învățare prin experiență directă, învățare pe tot parcursul vieții și posibilitatea de a utiliza practic achizițiile teoretice.
Agenda seminarului „Turismul și educația” va include: prezentarea generală a impactului educațional pe care îl are turismul (susținută de prof.dr. Aliss Andreescu, Inspector Școlar Județean Constanța), prezentarea serviciilor pe care agențiile de turism de pun la dispoziția tinerilor (Cristian Bărhălescu – președinte ANAT Sud-Est), semnarea protocolului de colaborare privind sprijinul reciproc în dezvoltarea turismului educațional în județul Constanța și prezentările agențiilor de turism participante – programe specifice, destinații etc.

afisANAT

Evenimentul este organizat de ANAT, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Consiliul Județean Constanța și Asociația pentru Calitate și Cooperare în Educație.
Agențiile care ofertează tabere școlare vor beneficia de un desk de prezentare, în limita a 14 participanți, și de un timp de prezentare de 5-7 minute pentru fiecare agenție, cu oferta de tabere și turism educațional.
Pentru mai multe informații despre seminarul Turismul și educația accesați site-ul ANAT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302