Bucătarii sunt invitaţi la competiţia “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”

Bucătarii sunt invitaţi la competiţia “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”
person Horeca
access_time_filled

Compania de Investiții pentru Turism și Federația Bucătarilor din România organizează a treia ediție a competiției culinare „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”. Bucătarii se pot înscrie în competiție până pe 13 noiembrie, pe 15 noiembrie având loc Semifinala, iar pe 15 decembrie Finala competiției Bucătarul de Aur al Bucureștiului 2011. 
trofeuuConcursul se desfășoară încă de la prima edție sub deviza „Regândim Tradiția”, astfel încât bucătarii înscriși în competiție trebuie să realizeze un meniu de trei servicii inspirat din bucătăria tradițională românească, însă adaptat tendințelor actuale ale gastronomiei.
Pentru a câștiga trofeul Bucătarul de Aur al Bucureștiului, aspiranții trebuie să treacă de cele 3 etape ale competiției: înscriere, semifinală și finală. Concurenții se pot înscrie pe site-ul CIT. A doua etapă va fi Semifinala, care va avea loc pe 15 noiembrie începând cu ora 11.00. Tematica pentru semifinală o constituie realizarea unui meniu din trei servicii (gustare/ preparat lichid, preparat de bază, desert) pentru 2 persoane, cu specific românesc respectând tendințele gastronomiei moderne. Timpul de execuție a meniului este de 90 de minute. Pentru fiecare serviciu bucătarul va indica și băutura recomandată.

Ca și la edițiile anterioare, Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară Aroma va pune la dispoziție spațiul și cele mai moderne dotări pentru ca bucătarii înscriși în competiție să poată convinge juriul că merită să ajungă în Finală. Evenimentul se bucură de sprijinul companiei Bilancia, centrului Aroma și a hotelului Ramada Bucharest Parc. Bucătarii care vor acumula mai mult de 60 de puncte la Semifinală vor participa la Finala din data de 14 decembrie 2011.
Tematica pentru finală este identică celei din semifinală, fiind admise îmbunătățiri ale meniurilor calificate. Concurenții vor pregăti meniul cu specific românesc de 3 servicii pentru 12 persoane: 8 porții vor fi servite la masa alocată, 3 meniuri vor fi evaluate de juriu, 1 meniu va fi păstrat pentru fotografii evenimentului.
Gazda serii de gală va fi Hotelul Ramada Bucharest Parc, sala Terra Grand Ballroo, unde invitații se vor putea bucura de preparatele realizate de finaliști. Seara de Gală a Finalei nu este numai una dedicată artei culinare ci și filantropiei. Meniurile realizate de finaliști vor fi vândute contra sumei de 200 ron, iar suma colectată va fi donată Asociației Sf.Arhidiaon Ștefan, care sprijină categoriile sociale defavorizate.
mancareEvaluarea măiestriei și profesionalismului concurenților va fi realizată de bucătari cu experiență în competițiile naționale și internaționale. La semifinală vor juriza Nicolae Lică – Hotel JW Marriott, Georgeta Corduneanu – Hotel Intercontinental, Maria Popa – profesor gastrotehnica Compania de Investiții pentru Turism, iar la Finală: David Contant (câștigătorul ediției din 2009), Henrik Sebock – Hotel Howard Johnson, Orlando Zaharia (câștigătorul ediției din 2010). Corecta asociere a vinurilor cu preparatele servite va fi determinată de Bogdan Cojocaru, cel care a primit această distincție în 2010.
Trofeul Bucătarul de aur este transmisibil. Câștigătorul primește placheta și trofeul care se păstrează timp de 1 an și dreptul de a-și inscripționa pe jacheta de bucătar și/sau bonetă sigla „Bucătarul de aur al Bucureștiului”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302