Asociaţia Patronală Mamaia ia poziţie în problema algelor de pe Litoral

Asociaţia Patronală Mamaia ia poziţie în problema algelor de pe Litoral
person Horeca
access_time_filled

Patronatul hotelierilor din stațiunea Mamaia a emis un comunicat de presă prin care atenționează autoritățile asupra gravei situații cu care se confruntă hotelierii și turiștii de pe litoral datorită algelor care au invadat plajele în ultimele săptămâni. Problema ar fi putut fi evitată prin montarea unor plase speciale care ar fi împiedicat aducerea de către curenți a cantităților enorme de alge către mal, spun reprezentanții Asociației Patronale Mamaia, care fac totodată și niște recomandări Apelor Române pentru remedierea acestei situații.
algeinterior„Acest fenomen de înflorire masivă al algelor îi împiedică pe turiștii existenți pe litoral să se bucure zilnic de plaja și razele soarelui iar turiștii potențiali, dezgustați de această situație neplăcută, aleg plajele curate din Bulgaria sau alte țări vecine precum Grecia sau Turcia”, se arată în comunicat.
Având în vedere că Direcția Apelor Dobrogea- Litoral solicită turiștilor eliberarea plajelor începând de la ora 18.00 pentru colectarea algelor, turiștii sunt nevoiți să utilizeze plaja în intervalul orar nerecomandat de medici, și anume până la ora 18:00 când razele soarelului sunt foarte nocive pentru organismul uman, mai spun reprezentanții Asociației Patronale Mamaia.
Turiștii nu sunt singurii care suferă datorită acestei situații neplăcute. Hotelierii sunt extrem de afectați de această situație, „deoarece camerele hotelurilor pe care le conduc rămân goale, această problemă alungându-i pe turiști (…) Deși se arată înțelegători în fața acestei probleme, hotelierii trebuie să explice turiștilor de ce plaja și apa mării sunt impracticabile, aerul este irespirabil, iar atmosfera de pe plajă este tristă”, se mai precizează în comunicat. 

algemediafax

Reprezentanții conducerii Asociației Patronale Mamaia sunt de părere că situația nu ar fi atât de gravă dacă Apele Române ar acționa în timp util astfel încât să nu se mai creeze covoare de alge la malul mării, însă subliniază că această situație se putea evita prin montarea unor plase speciale în larg.
„Hotelierii și Asociația Patronală Mamaia speră ca această situație să se termine cât mai repede și ca Apele Române să își facă datoria pentru ca plajele Litoralului Românesc și ale stațiunii Mamaia să fie în continuare punctul de atracție al acestui sezon estival, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini”, se mai arată în comunicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302