Astăzi se deschide cel mai mare târg de turism din afara Bucureştiului

Astăzi se deschide cel mai mare târg de turism din afara Bucureştiului
person Horeca
access_time_filled

Cel mai mare târg de turism din afara Bucureștiului, Touristica își deschide astăzi, 2 noiembrie, porțile, la centrul comercial Polus Center din Cluj-Napoca, pentru ediția de iarnă 2012. Potrivit organizatorilor, România este cea mai promovată destinație la acest târg, cu zeci de primării sau reprezentanțe turistice care participă la eveniment. Târgul va fi deschis până duminică 4 noiembrie, între orele 10:00 – 22:00, iar vizitatorii sunt așteptați de operatorii de turism cu reduceri early-booking de până la 30% pentru vacanțele de sezon.

targturismtouristica

Dacă vara aceasta a fost una din cele mai profitabile pentru litoralul românesc, numărul de turiști cazați în stațiunile de la noi fiind unul record, aceeași situație se anunță și în ceea ce privește sezonul de iarnă. Investițiile în stațiunile montane, proximitatea și timpul scurt în care turiștii se deplasează spre munte sunt doar câteva din motivele pentru care aleg și iarna aceasta România. De altfel, România este și cea mai promovată destinație la acest târg, zeci de primării sau reprezentanțe turistice participă în cadrul evenimentului pentru a-și promova facilitățile oferite în aceste zone„, au declarat organizatorii.

afistouristicaÎn afară de România, destinațiile clasice de ski Austria, Bulgaria, Italia, Slovacia sau Franța rămân și anul acesta în topul preferințelor iubitorilor de zăpadă, potrivit organizatorilor. „Lungimea pârtiilor și facilitățile îi îndeamnă pe turiști să aleagă Austria, Italia sau Franța, unde regăsesc complexe de ski cu zeci de kilometri de pârtie, iar pentru cei care caută prețuri accesibile se îndreaptă spre Bulgaria sau Slovacia. Pentru iubitorii de SPA, destinația preferată rămane și în acest sezon Ungaria, datorită facilitaților oferite de zecile de stațiuni, multe dintre ele aflate chiar în apropierea zonei de vest a țării noastre”, au transmis organizatorii.

Târgul de Turism Touristica se află la a șaptea ediție și este cel mai important eveniment de profil din afara Capitalei, reunind în jur de 50 de expozanți la fiecare ediție. Târgul este organizat de Libero Events, în parteneriat cu ANAT, ANTREC, OPTBR, FPTR, Primăria Cluj Napoca & Centrul de Informare Turistică Cluj Napoca și reunește agenții de turism, hotelieri, organizații și asociații turistice, reprezentanți ai regiunilor turistice, publicații de profil ș.a.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302