Sezonul de croaziere 2012 a adus peste 30.000 de pasageri în Constanţa

Sezonul de croaziere 2012 a adus peste 30.000 de pasageri în Constanţa
person Horeca
access_time_filled

În sezonul de croaziere 2012, care se va încheia pe 13 noiembrie a.c., peste 50 de nave de croazieră au sosit în portul Constanța. Dacă în anul 2011 un număr de 23.878 pasageri au vizitat Constanța, în anul 2012 până la această dată au sosit 31.348 pasageri. Creșterea situată în jurul cifrei de 30% se datorează eforturilor conjugate ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, ale Asociației Litoral ” Delta Dunării și ale autorităților locale, se arată într-un comunicat de presă emis de Asociația Litoral ” Delta Dunării.

navecroaziere

Astfel, în anul 2012 au sosit nave noi precum Queen Victoria cu 1.914 pasageri britanici la bord. Nava a revenit în Constanța pentru prima dată după o absență de 10 ani. Tot în categoria clienți noi ai portului se află și compania P&O Cruises cu nava Azura de asemenea la prima sosire în orașul Constanța. Nava a avut 2.987 pasageri la bordul navei și 1.180 persoane în echipaj. Echipajul navei, la sfârșitul zilei, a confirmat faptul că 2.756 pasageri au coborât timp de 1 zi și au vizitat principalele atracții turistice din Constanța, urmând să sosească și în anul 2013.

Sezonul de croaziere 2013 va aduce o creștere semnificativă a numărului de pasageri, un exemplu fiind compania Costa Crociere prezentă în 2012 cu 5 sosiri, confirmând pentru sezonul 2013 că va avea 9 sosiri ale navelor companiei (7 sosiri M/V Costa Deliziosa, 1 sosire M/V Costa Mediterranea, 1 sosire M/V Costa Pacifica).

Agențiile de turism au precizat că cele mai solicitate excursii și tururi locale au fost: o zi la București, croazieră de o zi în Delta Dunării, tururile culturale ” arheologice ” religioase și gastronomice (cetățile Histria și Admaclisi, mânăstirea Sf. Andrei, etc.), tururi de Litoral și degustări de vinuri la crama Murfatlar.

portconstantaÎn topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetățenii americani, urmați îndeaproape de cetățenii francezi, italieni și germani. Navele moderne de croazieră fiind foarte căutate datorită facilităților oferite, în acest moment Marea Neagră ocupând o poziție importantă în domeniu, stârnind interesul pasagerilor din toată lumea, din America de Sud, Europa de Nord până în Japonia.

Corina Martin, președintele Asociației Litoral ” Delta Dunării a declarat că „Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanța reprezintă o nișă cu un potențial real spre care ne concentrăm atenția în continuare, la nivelul administrației Portului Constanța, al Asociației Litoral ” Delta Dunării și al autorităților locale. Sperăm să atragem atenția cuvenită și un sprijin real din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Este nevoie să îmbogățim oferta de servicii și facilități pe care le oferă Terminalul de Pasageri din portul Constanța, astfel încât acesta să semene tot mai mult cu un terminal modern din orice port de croaziere important. De asemenea, este nevoie de suplimentarea panourilor și indicatoarelor de orientare turistică precum și de realizarea acestora în mai multe limbi de circulație internațională. Ne propunem să realizăm mai multe materiale de promovare turistică și să îmbunătățim imaginea și gradul de actractivitate al muzeelor, obiectivelor turistice și locațiilor ce pot fi incluse în traseele turistice pe care le recomandăm pentru companiile internaționale de croaziere.”.

Teodor Patrichi, Administrator Terminal Pasageri al Portului Constanța a declarat la rândul său: „Facem eforturi pentru promovarea în 2013 a destinației turistice Constanța la târgurile de profil internaționale, astfel încat sa ne mentinem pozitia detinuta in prezent, respectiv locul 2 in topul porturilor din Marea Neagra.”

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302