Astazi se alege Bucatarul de Aur al Bucurestiului 2010

Astazi se alege Bucatarul de Aur al Bucurestiului 2010
person Horeca
access_time_filled

Astazi se alege Bucatarul de Aur al Bucurestiului 2010

Finala competitiei de gastronomie romaneasca „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” 2010 se va desfasura in seara aceasta, incepand cu ora 20:00, la hotelul Ramada Bucharest Parc din Bucuresti. Evenimentul, ajuns la a doua editie, este organizat de Compania de Investitii pentru Turism si Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, al VinVest si al Federatiei Somelierilor din Romania, in parteneriat cu Bilancia si Ramada Bucharest Parc.

afis2

Şase bucatari vor concura in seara aceasta pentru Trofeul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” 2010, si anume: Georgeta Codarleanu de la Intercontinental, Orlando Zaharia de la restaurantul Noblesse, Mihai Ionita, reprezentantul Caro Parc Hotel, Ashlie Thomas, din partea Crowne Plaza, Robert Andrei George de la restaurantul Mesogios si Cristian Vaduva, concurent independent.

ansamblu aziii

Fiecare concurent va trebui sa pregateasca meniul pentru 8 persoane si sa aranjeze masa conform cu specificul restaurantului pe care il reprezinta. Acestia vor prepara felurile de mancare pe care le-au preparat si in Semifinala competitiei, care a avut loc pe 3 noiembrie la Aroma – Centru de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara, cu posibilitatea de a le imbunatati, insa avand obligatia de a folosi doar ingrediente romanesti.

IMG_3588

Regandim Traditia! Acesta este scopul major al acestei competitii. Cel mai bun dintre bucatari va primi titlul de “Bucatar de Aur al Bucureştiului”, ca o recunoastere a talentului si a capacitaţii creatoare. Trofeul ”Bucatarul De Aur al Bucurestiului” este transmisibil, castigatorul primeste placheta, iar trofeul se pastreaza timp de 1 an.

bere

Juriul va fi format din bucatari si specialisti din industria ospitalitatii cu experienta in domeniu, presedintele juriului fiind renumitul si experimentatul bucatar olandez Wynand Vogel. Juriului este format din: Antonio Passarelli, vicepresedintele Federatiei Bucatarilor din Romania, Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Joseph Vella si Gordon Amato. Evaluarea preparatelor se va face pe baza a patru componente majore: mise-en-place si curatenie, pregatire profesionala corecta, prezentare/inovatie, gust.

Prin aceasta competitie se urmareste stimularea dorintei de a imbunatati serviciile restaurantelor din Bucuresti si castigarea increderii consumatorilor in calitatea preparatelor autohtone, a declarat dr.ing. Gabriela Berechet, directorul Companiei de Investitii pentru Turism.

IMG_3895

Evenimentul reprezinta o ocazie unica de intalnire in acelasi loc a celor mai profesionisti bucatari din Capitala, o buna oportunitate pentru restaurante si bucatari sa se intalneasca direct cu competitorii lor de pe piata. Gala de decernare a premiilor va oferi prilejul unei seri caritabile, intrucat preparatele vor fi “vandute” invitatilor – personalitati din viata culturala, sportiva si media, iar fondurile stranse vor fi donate Åžcolii Speciale nr. 8 ”Sf. Gavril” (Bucuresti). Evenimentul din seara aceasta va fi prezentat de Horia Varlan- Maestru in arta culinara.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302