Au inceput targurile si ofertele turistice de Craciun

Au inceput targurile si ofertele turistice de Craciun
person Horeca
access_time_filled

1 bucovina

ANTREC a lansat programul „Craciun in Bucovina”. Trecerea peste ani se incheie mereu cu un sir de obiceiuri care incep de Sf. Nicolae (Sannicolae) si se termina in ianuarie de Sf.Ioan. Acest lung ciclu cunoscut ca fiind „Sarbatorile de Iarna” este incarcat de obiceiuri si traditii legate de solstitiul de iarna. Testamente ale satelor din Bucovina, traditiile si obiceiurile de iarna sunt cele mai spectaculoase si mai bine pastrate datini si practici din ciclul Sarbatorilor de iarna.

2vatradornei2

Cei ce doresc sa cunoasca o mica parte din acestea trebuie sa se lase antrenati de intreaga colectivitate a satului in luna decembrie si inceputul lui ianuarie si sa asiste la spectacolul unic al mastilor si ceremonialelor: activitatile traditionale de iarna, sezatorile, repetitiile pentru colindat si uraturile, ritualul „taierii porcului de Ignat”, Ajunul Craciunului, Anul Nou, Boboteaza si Sf. Ioan. Gastronomia din Bucovina atat cea din zilele de post, cat si cea din zilele de sarbatoare este neintrecuta.

2 targ

in acest weekend, cu doua saptamani inainte de Craciun, oradenii se pot hotari unde sa-si petreaca sarbatorile È┢i ce produse tradiÈ›ionale sa-si puna pe mese. Targul de mancaruri tradiÈ›ionale È┢i turism „Sarbatorile-n Bihor” si-a deschis portile la ERA Shopping Park. Targul este organizat AgenÈ›ia NaÈ›ionala de Turism Rural, Ecologic È┢i Cultural (ANTREC) in parteneriat cu Consiliul JudeÈ›ean Bihor. Targul le va oferi oradenilor posibilitatea de a-È┢i alege destinaÈ›ia ideala pentru vacanÈ›a de iarna din acest an, fie ca iÈ┢i doresc o petrecere la un hotel luxos, fie ca aleg o vacanÈ›a intr-o pensiune rustica.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302