Autogrill si Heinemann ajung si in aeroportul Otopeni

Autogrill si Heinemann ajung si in aeroportul Otopeni
person Horeca
access_time_filled

Autogrill si Heinemann ajung si in aeroportul Otopeni

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti S.A. (CNAB) a semnat contractul de asociere cu doi dintre liderii mondiali in industria de Travel Food & Beverage – Autogrill si Millenium-Heinemann. Prin aceasta asociere CNAB urmareste alinierea Aeroportului Henri Coanda la practica europeana de exploatare a spatiilor comerciale din aeroporturi.

CNAB

Procedura de selectie a ofertelor a fost lansata in noiembrie 2008, avand ca obiectiv principal implementarea unei strategii comerciale functionale si arhitectonice integrate la Aeroportul Henri Coanda cu privire la activitatile de Travel Food & Beverage si Travel Retail, si sporirea veniturilor non-aeronautice ale CNAB. „Vor fi folosite subsidiarele locale ale grupurilor Autogrill si Heinemann, ceea ce presupune beneficii directe si immediate pentru economia si forta de munca locala, a declarat Tudor Jidav, directorul general al CNAB.

autogrill1

in urma asocierii, profiturile CNAB sunt estimate la 3,197 milioane euro in anul 2015, respectiv 5,127 milioane euro in anul 2020. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi ale Capitalei si a fost infiintata prin fuziunea Companiei Nationale „Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti cu Societatea Nationala”Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu in februarie 2010.

Sistemul aeroportuar proceseaza aproximativ 75% din intregul trafic aerian al Romaniei. in 2010, circa 5 milioane de pasageri au beneficiat de serviciile Aeroportului Henri Coanda, si alte 2 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Aurel Vlaicu, cifra de afaceri a companiei fiind estimata la 110 milioane euro.

Baneas airport

Grupul Heinemann isi desfasoara in prezent activitatea in domeniul distributiei de bunuri catre 1.000 operatori duty-free din 70 de tari. in ceea ce priveste vanzarea cu amanuntul, grupul Heinemann este prezent in 47 de aeroporturi internationale din 18 tari, cu un numar de 228 de magazine si un numar mediu de 150.000 de clienti pe zi. Prezent pe piata din Romania din 2003, Millenium – Heinemann opereaza in aeroporturile din Bucuresti (Henri Coanda si Aurel Vlaicu), Cluj, Timisoara si Sibiu, avand peste 120 angajati. Grupul Heinemann este numarul 1 european si numarul 3 mondial pe piata de Duty-Free si Travel Retail.

DXB Dubai International Airport - duty free area 01 3008x2000

Cu o experienta de peste 100 de ani in managementul si dezvoltarea concesiunilor de servicii publice in industria de Travel Food & Beverage, Autogrill a fost primul operator din lume al serviciilor de alimentatie publica si retail pentru sectorul travel. La inceputul lunii octombrie a acestui an Autogrill, cu sediul in Milano, a semnat un acord de vanzare a subsidiarei britanice Alpha Flight Group, companie de servicii catering in avioane, catre Dnata, companie de servicii aeroportuare din Dubai pentru 100 de milioane de lire sterline.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302