Berlinul, o capitală zdruncinată de succesul turistic

Berlinul, o capitală zdruncinată de succesul turistic
person Horeca
access_time_filled

Capitala Germaniei se luptă să-și păstreze identitatea, în condițiile în care popularitatea sa este în plină expansiune. Turiștii, pe de o parte, invadează Berlinul, nerabdători să guste din celebra sa viață de noapte, în timp ce investitorii din Scandinavia ridică prețurile pe piața imobiliară, scrie cotidianul Der Spiegel. Rezidenții încearcă din răsputeri să stopeze creșterea prețurilor la apartamente și al chiriilor, dar acest lucru pare imposibil în agitația care a cuprins întregul oraș.

Berlin-nightlife
În anii ’90, fostul Berlin de Est a devenit brusc centrul clubbing-ului și a vieții de noapte, în această parte a orașului regăsindu-se cele mai notorii cluburi ale capitalei. Legendarul club Tresor este considerat locul unde s-a născut muzica techno. S-a deschis apoi Berghain, considerat cel mai bun club din lume. Recent, Kater Holzig a devenit cel mai la modă club din Berlin și cel mai căutat de turiști. Barul, construit într-o veche fabrică, are pereții acoperiți cu graffiti, sculpturi din fier pe pereți, are muzică bună și un imens ring de dans. Astăzi milioanele de turiști tineri care vin la Berlin vor să se distreze măcar într-unul dintre aceste cluburi.

Berlin-ClubBerlinezii sunt afectați de acest succes turistic al orașului lor. Acum comunitatea berlineză compusă din germani, turci, americani, israelieni, francezi este cu nervii întinși la maximum, iar rezidenții au renunțat la atitudinea blazată și vor să ia măsuri în ceea ce privește valul de turiști care vizitează orașul. Mai ales că locuitorii capitalei germane se simt amenințați de deschiderea unui nou aeroport anul viitor, care va aduce și mai mulți străini în Berlin.
berlin
Primele proteste au început să apară în urmă cu o lună, când mai multe clădiri noi au fost mânjite cu vopsea, într-un protest față de prețul tot mai mare al chiriilor. Autoritățile locale au anunțat recent că 15 cluburi ar putea fi închise din cauza plângerilor vecinilor. Iar poliția monitorizează cu mare atenție zona Admiral Bridge din Kreuzberg, unde se organizează spontan concerte nocturne care îi deranjează pe localnici. Pentru majoritatea berlinezilor, orașul a devenit prea zgomotos și prea scump. Ei nu mai vor să fie centrul distracției altora, pe cheltuiala proprie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302