România ţinteşte postul de prim-vicepreşedinte al OMT

România ţinteşte postul de prim-vicepreşedinte al OMT
person Horeca
access_time_filled

România țintește o funcție de prim-vicepreședinte al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), după ce anul trecut, în Iran, a obținut funcția de vicepreședinte al organizației, potrivit informațiilor postate pe blogul personal, de ministrul Turismului Elena Udrea. În perioada 8-14 octombrie 2011, are loc Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Turismului, în Coreea de Sud, la care participă și o delegație a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, condusă de ministrul Elena Udrea.

udrea2„În 2009, atunci când am preluat funcția de ministru al Turismului, am reușit să obținem un post în Consiliul Executiv, la Adunarea Generală de la Astana. Iar anul trecut, în Iran, am obținut funcția de vicepreședinte al OMT, un succes extrem de important. Adunarea Generală a OMT din acest an poate deveni un pas uriaș înainte pe care România îl face. Asta pentru că țintim o funcție de prim-vicepreședinte. Ceea ce ar fi un real câștig de imagine și nu numai. Ar fi de fapt o recunoaștere de netăgăduit a creșterii nivelului turismului din România (…) Obținerea postului de prim-vicepreședinte ar reprezenta un câștig extrem de mare pentru România. Sunt optimistă că ne vom întoarce cu acest post.”, a scris Elena Udrea pe blogul personal.

În data de 9 octombrie, au avut loc lucrările Consiliului Executiv, în care au fost prezentate concluziile privind evoluția turismului la nivel global. Anul 2010 a fost denumit, în Raportul Anual al OMT, „Un an al revenirii”, creșterea înregistrată fiind de aproapeafisOMT 7%, față de anul 2009. În aceeași perioadă, creșterea încasărilor din turism la nivel internațional a fost de aproximativ 693 de miliarde de euro, reprezentând 5%. Pentru anul în curs, este prognozată o creștere cu 4-5% față de 2010. Prin comparație, în România, în primele 8 luni ale anului în curs, s-a înregistrat o creștere cu 15,6% a numărului de turiști și o creștere cu 13,1% a numărului de înnoptări, față de perioada similară a anului trecut.
Astăzi, 10 octombrie 2011, ministrul Elena Udrea a participat la Masa Rotundă Interministerială. În deschiderea întâlnirii, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, a vorbit despre căutarea unor soluții de a conecta domenii precum sportul, cultura și turismul, în beneficiul tuturor acestor domenii. La rândul său, secretarul general adjunct al ONU, dr. Asha-Rose Migiro, a vorbit despre importanța turismului pentru dezvoltarea sustenabilă și despre faptul că turismul reprezintă o soluție pentru creșterea economică a comunităților sărace.
În discursul său, ministrul Turismului Elena Udrea și-a exprimat convingerea că această reuniune creează cadrul pentru intensificarea cooperării între țările membre ale OMT, în vederea atingerii obiectivului comun privind dezvoltarea durabilă a turismului.
Consiliul Executiv este structura de conducere a OMT care coordonează activitatea acesteia în intervalul dintre adunările generale. OMT, agenție specializată a Națiunilor Unite, constituie cel mai important organism internațional în domeniul călătoriilor și al turismului. Organizația își are originile în anul 1925, când a luat ființă, la Haga, Uniunea Organizațiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline și 7 membri asociați.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302