Bucurestiul, promovat in celebrul Michelin Green Guide

Bucurestiul, promovat in celebrul Michelin Green Guide
person Horeca
access_time_filled

Bucurestiul, promovat in celebrul Michelin Green Guide

Unul dintre cele mai prestigioase ghiduri turistice din lume, Ghidul Verde Michelin, (Michelin Green Guide) prezinta – in editia sa de Europa – , Romania ca destinatie turistica, alaturi de tari precum Franta, Spania, Germania sau Marea Britanie. Pentru prima data, prestigiosul ghid a inclus pe lista oraselor europene din 2011 si Bucurestiul, oras care beneficiaza de o prezentare complexa, cu bune si cu rele, acesta reusind totusi sa obtina doua stele din trei posibile.

Travel green

Ghidurile Verzi Michelin, reprezinta pentru cunoscatori o adevarata biblie turistica, iar traseele recomandate sunt urmate cu sfintenie de turisti. Compania Michelin publica anual celebrele Ghiduri Rosii Michelin, dedicate restaurantelor si hotelurilor. Ghidurile Verzi Michelin sunt dedicate turismului si sectorului travel. La fel ca cele Rosii, Ghidurile Verzi utilizeaza un sistem de clasificare cu 3 stele, pentru a recomanda destinatii turistice, de data aceasta; trei stele inseamna: „se merita cu adevarat o calatorie in regiune”, doua stele, „se merita un ocol” si o stea”destinatie interesanta”.

NAVIGON_Gruene_Guide_MICHELIN_03.jpg_546437625

Capitala Romaniei este descrisa ca un oras aglomerat, dar care te poate cuceri, daca ai rabdare sa-l descoperi. Autorii ghidului avertizeaza insa posibilii vizitatori de traficul infernal si cladirile prost amplasate. „Este usor sa nu iubesti aceasta metropola balcanica care a suferit de-a lungul timpului, cu ambuteiajele sale, cladirile sale care nu se potrivesc una cu alta, prost plasate. Este nevoie de timp, uneori de o vreme potrivita, pentru ca vizitatorul sa o inteleaga. Dar cei care vor sti sa inteleaga cicatricele sale evidente si sa ii gaseasca farmecele ascunse, o vor parasi cuceriti”, se arata in ghid.

biserica_stavropoleos

Autorii ghidului amintesc atuurile Capitalei Romaniei: „muzee de calitate, biserici cizelate, palate neoclasice, care pot multumi amatorii de arta”. Printre recomandarile ghidului se regasesc Biserica Stavropoleos, Muzeul National de Arta, de pe Calea Victoriei, Muzeul Å¢aranului Roman. Bucurestiul merita vizitat in opinia celor care au intocmit ghidul, pentru muzeele si obiectivele sale de arta. Prima dintre propunerile de trei stele ale autorilor prestigiosului ghid este Biserica Stavropoleos. Edificiul este considerat o „bijuterie” si beneficiaza de cea mai amanuntita descriere.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302