Calatoriile aeriene de business vor creste in 2011

Calatoriile aeriene de business vor creste in 2011
person Horeca
access_time_filled

Calatoriile aeriene de business vor creste in 2011

Numarul calatoriilor aeriene de business va creste cu cel mult 10% anul viitor, cand preturile biletelor vor reveni la nivelul celor dinaintea crizei, estimeaza compania American Express Business Travel, portivit Bloomberg.

airfares

Cea mai mare crestere a numarului de bilete de avion vandute se va inregistra in zona Asia-Pacific, de 5 pana la 10%, in timp ce in America de Nord va fi o crestere cu 3-7%, potrivit American Express Business Travel. „Preturile calatoriilor aeriene si la hoteluri vor reveni pentru prima data in ultimii doi ani in 2011, pentru ca se asteapta o crestere a cererii pentru numarul limitat de locuri in avioane si de ocupare al hotelurilor”, a declarat Christa Degnan Manning, seful de research al agentiei de turism americane.

airsydney

Declinul calatoriilor de business a dus la reducerea numarului de locuri in avioane cu 6,8% in 2009, cea mai mare scadere de la al Doilea Razboi Mondial incoace. American Express Business Travel a facut estimari pentru 89 de tipuri de calatorii aeriene din 21 de tari si pentru tarifele hoteliere din 535 de orase din intreaga lume.

Costul unei calatorii la clasa business pe distante mari va creste cu 5- 9% in Europa si Orientul Mijlociu si cu 3-8% in America Latina, potrivit estimarilor. Biletele la clasa economic pentru zborurile interne pe distante scurte vor creste cu 2-9%, in functie de regiune, iar America de Nord va inregistra cele mai mici cresteri, intre 2% si 6%.

compare-hotel-rates-prices

Tarifele hotelurilor pentru proprietatile din clasa superioara vor creste de la 2% la 10%, Asia va inregistra o crestere de la 5% la 10%. Costul camerelor la hotelurile cu clasificare medie va creste cu 10%.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302