Transilvania, destinatie turistica de top

Transilvania, destinatie turistica de top
person Horeca
access_time_filled

Transilvania, destinatie turistica de top

in topul celor mai inedite destinatii de vacanta realizat de listverse.com, frumusetile Transilvaniei au fost descoperite si de turistii straini, iar regiunea din centrul Romaniei a fost inclusa ca detinatie turistica de top alaturi de Malta, Mongolia, Coreea de Sud si orasul marocan Tanger. Realizatorii acestui top recunosc faima de care se bucura mitul lui Dracula, dar puncteaza si alte atractii turistice transilvanene.

sibiu1

Cei mai multi turisti straini asociaza Romania cu fostul dictator Nicoale Ceausescu, cu gimnasta Nadia Comaneci sau cu legenda lui Dracula. Dincolo de aceste etichete, Romania inseamna mult mai mult, iar listverse.com a ales din statul roman regiunea Transilvania, pe care o promoveaza in topul celor mai inedite destinatii de vacanta.

cluj-napoca-panorama

Sibiul ca si Clujul, sau Sighisoara, apreciate localitati medievale care merita vizitate, au in prezent un centru istoric renovat si ticsit de obiective turistice. Fiecare are specificul sau, indiferent ca vorbim de mica cetate din Sighisoara, unde se organizeaza anual Festivalul Medieval, sau de centrul istoric al Sibiului, desemnat in 2007 oras cultural european, sau de multitudinea de atractii turistice din Cluj.

Maltalavalletta

Pe prima pozitie in clasamentul intocmit de listverse.com se afla Malta, cel mai mic stat inclus in Uniunea Europeana, atat din punct de vedere al numarului de locuitori, cat si ca suprafata. Malta beneficiaza de un climat mediteranean, cu ierni blande si veri mai putin caniculare. De altfel, anotimpurile cu vreme echilibrata si placuta au contribuit la desemnarea Maltei drept tara cu cel mai bun climat din lume.

Mongolia 2007 Photo 096

in topul listverse.com Mongolia este considerata o destinatie turistica foarte rustica. Ea dispune de foarte putin teren arabil in comparatie cu suprafata totala a tarii, care este acoperita de stepe aride si neproductive. in plus, rutele nu sunt ingradite, nu sunt in niciun fel amenajate, si singurii oameni pe care ii intalnesti fac parte din caravane sau sunt alti turisti la fel de excentrici. Mongolia este delimitata la nord de munti si la sud de Desertul Gobi.

tanger

Orasul Tanger din Maroc este de multe ori trecut cu vederea de turistii care isi doresc o vacanta cu specific oriental. Din 1920, cand expansiunea puterilor europene a culminat cu crizele marocane, statul a fost impartit in trei zone: un protectorat francez, unul spaniol si o zona internationala reprezentata de orasul port Tanger. Datorita acestui statut, Tanger s-a transformat intr-un port multicultural, fiind unit printr-o retea de autostrazi de orasele Rabat, Casablanca si Marakesh in sud si de Fez si Oujda in est.

seoul

Coreea de Sud ramane o destinatie evitata de turisti din cauza regimului sau politic, dar cei care au depasit aceasta prejudecata si au vizitat-o au fost incantati de ce au vazut, noteaza listverse.com. Un obiectiv turistic deosebit il reprezinta tunelurile construite de nord-coreeni cu scopul unei invazii fulger a Coreei de Sud. Coreea de Sud mai este renumita si pentru gastronomia locala, printre cele mai gustoase feluri de mancare se numara friptura gatita in stilul traditional corean si una dintre specialitati, numita kimchi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302