Castelul Huniazilor, în topul celor mai frumoase castele din lume

Castelul Huniazilor, în topul celor mai frumoase castele din lume
person Horeca
access_time_filled

Lonelyplanet.com a realizat și în acest an topul celor mai frumoase castele din Europa și a inclus în acest clasament și Castelul Huniazilor, datorita aspectului sau impunător și faptului că este una dintre cele mai importante fortificații cu arhitectură gotică din România.

Castelul-Huniazilor

Astfel Castelul Huniazilor, sau Castelul Corvinilor, a depășit construcții similare din Polonia și Danemarca. Construit de Ioan de Hunedoara, în secolul al XV-lea, castelul este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din Transilvania. O construcție masivă, cu turnuri, bastioane și donjon, castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

cesko-prazsky-hrad-1
Castelul din Praga
Prazsky Hrad din capitala Cehiei nu poate fi privit strict ca un castel, pentru că reprezintă un domeniu întreg, cu o catedrală, străzi, case și mai multe palate, toate înconjurate de ziduri de apărare. De-a lungul timpului, conducătorii statului ceh au consolidat versiunea originală, din secolul al IX-lea, îmbinând mai multe stiluri arhitecturale complementare, de la gotic până la baroc.

Castle-Eilean-Donan
Eilean Donan, Scoția
Eilean Donan, un castel scoțian solitar și robust a fost atracția turistică principală în mai multe broșuri de promovare turistică a Scoției.
Acest castel reprezintă tradiția scoțiană cu tot ceea ce înseamnă ea, cântec de cimpoi, clipocit de ape peste podurile de piatră, stânci abrupte, ceață deasă care învăluie totul în jur, exact atmosfera surprinsă în cele mai multe pelicule cinematografice filmate aici. Castelul a fost reamenajat, în așa fel încât să reproducă perioadele de glorie. Castelul medieval a fost distrus în 1719, de către soldații englezi, apoi reconstruit în secolul al XX-lea.

Schloss_Neuschwanstein
Schloss Neuschwanstein, Bavaria, Germania
Bavaria, ținutul regelui „nebun”, Ludovic al II-lea, este un tărâm plin de povești romantice, cu iz cavaleresc și povestiri clasice de capă și spadă. Grandoarea caracteristică pentru castelele construite aici a devenit, aproape, un stereotip. Construcția lui Neuschwanstein a început în 1869, pe o culme împădurită. Sala menestrelilor, Marea sală a tronului și multe alte elemente cheie ale domniei au fost păstrate până în prezent. Viziunea grandioasă a regelui Ludovic, începe la Marienbrucke (Podul Maria) și continuă cu panoramele de neuitat ale castelului, precum și cascada pitorească de la Pollat Gorge (Cheile Pollat).

dali-gala-castle-museum
Castelul de Pubol, Catalonia, Spania
Acest monument medieval, cu arhitectură în stilul gotic-renascentist, a fost suficient de interesant încât să îl tenteze pe Salvador Dali să îl cumpere, în anul 1968. După ce a fost modificat, conform gusturilor pictorului, castelul s-a transformat în cu totul altceva. Excentricul artist și-a pus amprenta asupra edificiului.  Soția sa, Gala, a fost de asemenea, foarte implicată în decorarea interiorului. Excentricitățile abundă peste tot și îi surprind pe turiștii mai puțin familiari cu munca artistului. De exemplu, mormântul Galei se află în cripta subterană și este păzit de girafe de pluș.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302