Nemulţumirile operatorilor de turism din Delta Dunării iau amploare

Nemulţumirile operatorilor de turism din Delta Dunării iau amploare
person Horeca
access_time_filled

Asociația Litoral – Delta Dunării trage un semnal de alarmă în ceea ce privește problemele operatorilor de turism din Delta Dunării, parcă din ce în ce mai multe în ultima perioadă. La începutul lunii iulie reprezentanții Asociației Litoral s-au întrunit cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții Asociației Patronale în Turismul din Delta Dunării și cei ai Aeroportului Delta Dunării și au identificat mai multe probleme care pe termen mediu și lung ar putea afecta operatorii de turism din Rezervația Biosferei Delta Dunării, potrivit unui comunicat emis de Asociația Litoral.
pensiuneindeltaLa fel ca turismul de pe litoral, „Turismul din Delta Dunării are nevoie urgent de o strategie prioritară de dezvoltare și de o promovare masivă, eficientă și focusată pe grupurile de turiști țintă, care să atragă cât mai mulți turiști români și străini”, se arată în comunicatul de presă.

Ce probleme reclamă operatorii de turism din Delta Dunării?
Potrivit comunicatului semnat de președintele Asociației Litoral, Corina Martin și președintele Asociației Patronatului din Turismul în Delta Dunării, Daniel Ilușca, principala problemă care ar putea bloca activitatea turistică în județul Tulcea ar fi adoptarea Hotărârii de Guvern privind circulația ambarcațiunilor de agrement din Delta Dunării. „Această hotărâre a fost stabilită de către Ministerul Mediului fără consultarea mediului privat asociativ”, se arată în comunicatul de presă.
hotelpeapaAlte probleme identificate împreună cu agenții comerciali din județul Tulcea sunt: posibilitatea achiziției combustibilului fără acciza și taxa de drum pentru posesorii de bărci și hoteluri plutitoare prin autorizarea unuia sau mai multor agenți economici în Tulcea și Delta Dunării care să livreze combustibil pe apă și posibilitatea plătirii taxei de acces în Rezervație la locațiile turistice autorizate.
Parteneriat nou, în vederea rezolvării acestor probleme
La nivelul județului Tulcea s-au demarat tratative între reprezentanții Asociației Litoral – Delta Dunării, Asociației Patronalului în Turismul în Delta Dunării, Primăria Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării în vederea constituirii unui parteneriat solid care să rezolve o parte din aceste probleme și partenericare să permită ca în anii următori, Delta Dunării să devină cu adevărat unul din pilonii brandului turistic de țară promovat în străinătate, potrivit comunicatului.
Corina Martin a declarat că: „Am stabilit împreună cu membri noștri din Deltă că este momentul să pregătim lansarea unui nou program special ce va fi inclus în Campania ANAT „Vacanța în țara mea” și care se va numi Delta Dunării pentru toții. Programul va funcționa exact ca și programul Litoralul pentru Toți, adică turiștii vor beneficia de un anumit număr de nopți de cazare, în periada de extrasezon, la cel mai mic tarif de vacanță din timpul unui an.
Priorități de acțiune
De asemenea, Corina Martin a mai declarat că se vor organiza infotripuri cu agenți de turism români și străini, pentru a face cunoscut acest produs turistic aparte, iar următoarele aspecte problematice se vor transforma în priorități de acțiune: atragerea de trafic aerian spre Delta, extinderea pistei de aterizare a aeroportului Tulcea, trecerea plajei Sulina în administrarea autorităților locale, lobby pentru modificarea legislației în sensul favorizării investițiilor pentru un turism durabil în Delta Dunării și alte mijloace pentru o mai bună promovare a acestei destinații.
„Ne bazăm în continuare pe sprijinul autoritătilor locale din județ, împreună cu membrii Patronatului hotelier Delta Dunării, care va deveni în curând cea mai solidă voce în apărarea intereselor investitorilor din județul Tulcea, alături de Asociația Litoral-Delta Dunării”, se mai arată în comunicatul de presă.
„Este necesar însă să atragem din nou atenția MDRT precum și Ministerului Mediului, având în vedere că situația turismului în Delta Dunării continuă sa nu beneficieze concret de nici un fel de măsuri stimulative și prioritare din partea autorităților publice centrale, dincolo de promisiuni și angajamente verbale”, se precizează în comunicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302