Cazinoul din Constanţa a fost preluat în administrare de MDRT

Cazinoul din Constanţa a fost preluat în administrare de MDRT
person Horeca
access_time_filled

După ce Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii august 2011 preluarea de către Ministerul Turismului a Cazinoului din Constanța, în vederea reabilitării, astăzi, 5 octombrie, secretarul de stat în cadrul MDRT, Răzvan Murgeanu și directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu, și viceprimarul municipiului Constanța au semnat documentele de preluare a Cazinoului de către MDRT, în vederea consolidării și restaurării clădirii.

caz2

Pe întreaga durată a realizării investițiilor de consolidare, clădirea se transmite de către MDRT în folosință gratuită, Companiei Naționale de Investiții (CNI). Sumele necesare reabilitării vor fi alocate direct prin bugetul MDRT, iar după reabilitare, cazinoul va fi redat administrației constănțene pentru a fi gestionat de comunitate pentru comunitate și redat circuitului turistic. Clădirea va putea găzdui evenimente de divertisment de interes pentru locuitorii Constanței, conferințe, simpozioane sau renuniuni naționale și internaționale având potențial de a deveni un obiectiv cultural major.
insidePotrivit unui comunicat de presă emis de MDRT, până în prezent au fost contractate expertiza termică, expertiza energetică precum și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, documente care vor finalizate intr-o lună de zile. După finalizarea acestora se vor cunoaște starea tehnică a clădirii, rezultatele expertizelor tehnice și de audit energetic, lucrările necesare și costurile acestora. Ulterior se vor aproba indicatorii tehnico – economici ai obiectivului de investiție, urmând ca până la sfârșitul anului să fie demarate procedurile de achiziție publică. Durata estimată a lucrărilor de execuție este de 24 luni.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302