Wizz Air anulează 10% din zborurile din Bucureşti

Wizz Air anulează 10% din zborurile din Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Compania aeriană Wizz Air a anunțat pe 5 octombrie că este nevoită să anuleze 10% din zborurile din București și că aeroportul Băneasa va pierde astfel 40.000 de pasageri Wizz Air în sezonul de iarnă, din cauza deciziei Aeroportului Băneasa de schimbare a restricțiilor de zbor.
Potrivit comunicatului de presă emis ieri de Wizz Air noile restricții, valabile începând cu 29 octombrie, nu vor permite operarea zborurilor în intervalul orar 22:00 – 06:00.
Din cauza acestei restricții impuse pe Aeroportul Băneasa am fost forțați să reprogramăm 75% și să anulăm 10% din zborurile aferente orarului de iarnă. Conform estimărilor noastre aeroportul va pierde în sezonul de iarnă 40.000 de pasageri Wizz Air. Noua restricție îi va afecta în cea mai mare măsură pe pasagerii noștri, dat fiind faptul că Wizz Air wiînregistrează cel mai mare trafic pe Băneasa și în România. Wizz Air este una dintre puținele companii care continuă să crească și să investească în România, dar această strategie trebuie reconsiderată având în vedere restricțiile de pe Aeroportul Băneasa și planurile de anul viitor de restrângere a operațiunilor” a declarat Gyorgy Abran, Chief Commercial Officer Wizz Air.
Numărul zborurilor pe rutele spre Londra Luton și Madrid a fost redus iar cursele București – Larnaca și București – Alicante au fost anulate pentru sezonul de iarnă.
Potrivit reprezentanților Wizz Air toți pasagerii vor fi informați de noile schimbări prin e-mail sau la telefon, conform datelor de contact menționate în rezervare. Pasagerii afectați vor avea posibilitatea reprogramării zborului, vor putea folosi creditul echivalent pentru achiziționarea altor bilete sau servicii Wizz Air sau vor putea solicita restituirea contravalorii biletului.

wizzturisti

„Wizz Air este dezamăgită că un număr atât de mare de pasageri va suferi modificări în planurile de călătorie într-un timp atât de scurt și va depune eforturi pentru a minimiza inconvenientele cauzate de restricțiile impuse de aeroport”, se arată în comunicatul de presă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302