CE lansează noi măsuri de protecţie a consumatorilor

CE lansează noi măsuri de protecţie a consumatorilor
person Horeca
access_time_filled

Airline-banConsumatorilor din Uniunea Europeană li se oferă protecție împotriva site-urilor de rezervări ale companiilor aeriene low-cost, interzicându-le acestora din urmă să mai utilizeze căsuțele prin care cer utilizatorilor să se aboneze la newsletter sau să primescă via e-mail diverse oferte.
Interdicția aplicabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene privește box-urile de pe site-urile de shopping care cer utilizatorilor să fie bifate ca să poată merge mai departe sau să primească diferite informații pe mail.
Această măsură se va dovedi benefică pasagerilor care achiziționează bilete de avion de pe site-urile companiilor aeriene low-cost și vor putea evita costurile suplimentare pentru servicii inutile. Miniștrii întruniți la Luxembourg au elaborat un set de reguli cu scopul să întărească protejarea drepturilor consumatorilor.

BanSchimbările din noua legislație includ:
•    Consumatorii trebuie să confirme în mod explicit că înțeleg ce preț trebuie să plătească
•    Comercianții sunt obligați să dezvăluie întregul cost al produselor sau serviciilor, cât și taxele suplimentare
•    Box-urile nu vor mai putea oferi opțiuni adiționale
•    Consumatorii au 14 zile să se răzgândească și să renunțe la produsul sau serviciul cumpărat online
•    UE va furniza un formular standard pe care consumatorii să-l folosească când se retrag dintr-o achiziție
•    Comercianții trebuie să returneze banii consumatorilor în 14 zile
•    Va exista doar un singur set de reguli de bază pentru contractele de achiziții online la distanță sau direct la ușa casei pe întreg teritoriul UE
Declarația privind interdicția a fost următoarea: „Cu noua directivă, utilizarea box-urilor pe site-urile de comerț vor fi interzise pe teritoriul Uniunii Europene”.
Consumatorii vor fi scutiți de orice costuri dacă nu au fost „corect informați” înainte să realizeze o comandă online. Important este și faptul că utilizatorii care folosesc cardurile de credit nu vor mai fi forțați să plătească alte taxe decât cele convenite cu comercianții.
Guvernele celor 27 state membre ale Uniunii Europene au doi ani la dispoziție să implementeze noile reguli la nivel național.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302