Cel mai tânăr chef şi Cel mai tânăr somelier din Marea Britanie în 2011

Cel mai tânăr chef şi Cel mai tânăr somelier din Marea Britanie în 2011
person Horeca
access_time_filled

Cel mai tânăr chef și Cel mai tânăr somelier din Marea Britanie în 2011

Garret Keown de la The Bell Inn, Essex a fost desemnat Young Chef of the Year 2011 al concursului de gastronomie Chaîne des Rôtisseurs după ce a concurat, săptămâna trecută, împotriva a 7 finaliști.

Garret-Keown-receives-award-300x225

Membrii juriului competiției, ajunsă la ediția cu numărul 34, au spus că tânărul chef a dat dovadă de multă inspirație, creativitate, flair și aptitudini deosebite de prezentare a preparatelor culinare. Cei opt finaliști, au avut vârste sub 27 de ani și lucrează în localurile Chaîne des Rôtisseurs de pe teritoriul Marii Britanii și pentru acest concurs au trebuit să gătească trei feluri de mâncare, utilizând ingrediente de care nu știau anterior că le vor folosi, în trei ore.

Meniurile au fost notate pentru prezentare, originalitate și gust. Keown a pregătit un meniu compus din: antreu cu macrou fript la tigaie, moluște, cu piure de shallot (ceapă roșie) și sfeclă roșie; fel principal cu piept de rață marinat, piure de mere, ravioli de ciuperci sălbatice, pastă de dovleac butternut și sos chorizo; și desert din pere pasate aromate, budincă de orez și ciocolată neagră și batoane din zahăr ars cu alune de pădure fărâmițate.

Chaine-des-Rotisseurs

Garret va reprezenta Marea Britanie la competiția International Rôtisseurs, care se va desfășura în luna septembrie la Istanbul și unde se vor întâlni câștigătorii competițiilor naționale din țările unde activează Chaîne des Rôtisseurs.

Somelierul restaurantulului Fat Duck, locul trei în top St. Pellegrino 50 cele mai bune restaurante din lume, a obținut principala distincție din cadrul competiției Chaîne des Rôtisseurs. Remi Cousin, somelier asistent la Fat Duck a primit premiul Young Sommelier of the Year, locul doi fiind adjudecat de Jan Lukasz și locul trei de Loic Avril.

FD_01

Competiția tinerilor somelieri se află la a patra ediție și combină serviciile de servire a vinului, cu ținuta și prestanța somelierului, cunoștințele și degustările. Locul întâi include și o excursie în Australia, iar somelierul britanic va reprezenta Marea Britanie la competiția intrenațională a tinerilor somelieri, care se va desfășura în Atena în luna septembrie. Anul trecut britanicul Clement Robert, somelier la Summer Lodge country hotel în Dorest, a câștigat competiția intrenațională.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302