Cele mai bune restaurante din Marea Britanie în 2011

Cele mai bune restaurante din Marea Britanie în 2011
person Horeca
access_time_filled

The Ledbury a fost votat pentru al doilea an consecutiv „Cel mai bun restaurant din Marea Britanie” în cadrul prestigiosului eveniment National Restaurant Awards 2011″, care a avut loc pe 10 octombrie, în Londra.
Condus de cheful australian Brett Graham încă de la inaugurarea sa, în anul 2005, restaurantul The Ledbury a avut o evoluție surprinzătoare, anul acesta făcându-și intrarea și în top 50 cele mai bune restaurante din lume.

ledbury

Pe locul 2 în clasamentul celor mai bune restaurante din Marea Britanie se situează Polen Street Social din Londra, urmat de celebrul restaurant Dinner condus de cheful Heston Blumenthal.
Titlul de „Chef’s Chef” i-a fost acordat lui Simon Rogan, ale cărui restaurante L’Enclume și Roganic figurează în top 20.
În cadrul evenimentului au fost acordate și premii speciale, printre care „Cel mai bun restaurant de hotel”, care i-a revenit Le Manoir aux Quat Saisons.

simonrogan                                                              (Simon Rogan)

Voturile au fost acordate de membrii Academiei National Restaurants Awards, compusă doar din specialiști, chefi, restauratori și critici din domeniu. Aceștia au împărțit Marea Britanie în 12 regiuni mari, fiecare regiune fiindu-i alocată un număr de 30 de membri ai Academiei, care pentru a vota un restaurant, trebuie să fi mâncat cel puțin o dată la restaurantul respectiv în ultimele 12 luni. National Restaurant Awards este organizat anual de prestigioasa revistă de profil Restaurant Magazine.
Iată cum arată clasamentul celor mai bune 10 restaurante din Marea Britanie, în 2011:

1. The Ledbury – Londra

2. Polen Street Social – Londra

3. Dinner by Heston Blumenthal – Londra

4. The Fat Duck – Bray

5. The Sportsman – Seasalter

6. Hibiscus – Londra

7. The Square – Londra

8. L’enclume – Cartmel

9. Restaurant Sat Bains – Nottingham

10. Bar Boulud – Londra.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302