Colaborare România – Israel în domeniul turismului

Colaborare România – Israel în domeniul turismului
person Horeca
access_time_filled

Colaborare România – Israel în domeniul turismului

Ministrul israelian al turismului, Stas Misejnikov se află zilele acestea la București, la invitația Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea. Cu această ocazie, astăzi, la sediul MDRT, cei doi oficiali au susținut o declarație de presă comună și au încercat să identifice noi modalități de colaborare în domeniul turismului între cele două state.

doi oficiali

Au fost discutate o serie de aspecte privind promovarea României pe piața turismului din Israel, respectiv promovarea Israelului ca destinație turistică pentru turiștii români, precum și oportunitățile de investiții în lucrări de infrastructură turistică sau în industria ospitalității din România și Statul Israel.

intalnire MDRT

Elena Udrea a declarat că numărul de turiști israelieni sosiți în România în 2010 a fost de 80.000, în creștere cu 33% față de anul anterior, ceea ce plasează Israelul pe locul 16 în clasamentul țărilor sursă pentru turiștii care au vizitat România. „Suntem convinși că potențialul este mult mai mare și Israelul poate ocupa cât de curând un loc în top 10”, a adăugat ministrul Elena Udrea.

Israel

Cu această ocazie, s-a luat decizia înființării unui grup de lucru tehnic comun, care să propună activități concrete de punere în practică a deciziilor luate la nivel de miniștri de turism în relația de cooperare România-Israel.

„Cei aproximativ 400.000 de cetățeni israelieni născuți în România și stabiliți în Israel, precum și copiii lor, sunt toți potențiali turiști care să vină în România. Pe lângă aceștia, mai sunt turiștii interesați de atracții diferite de ceea ce pot găsi în Israel. Aveți un potențial extraordinar, trebuie doar să vă promovați”, a afirmat ministrul israelian al turismului Stas Misejnikov.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302