Companiile aeriene vor înregistra profit peste aşteptări în 2011

Companiile aeriene vor înregistra profit peste aşteptări în 2011
person Horeca
access_time_filled

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat o schimbare radicală a profitului estimat inițial pentru 2011, de la 4 miliarde de dolari, la 6.9 miliarde, însă a avertizat că profitul companiilor aeriene va scădea semnificativ în 2012, datorită deteriorării economiei (la 4.9 miliade dolari).

air
Cererea înregistrată de companiile aeriene din întreaga lume a crescut semnificativ în 2011, potrivit IATA, datorită încrederii manifestate la începutul acestui an în redresarea economică, încredere care s-a diminuat pe parcursul anului. Tocmai de aceea în 2012 companiile aeriene vor trece din nou printr-o perioadă dificilă, spun reprezentanții IATA, care avertizează că performanța financiară a companiilor aeriene este strâns legată de performanța economiei mondiale.

oameni

Pentru acest an IATA estimează că veniturile totale ale industriei de transport aerian se vor ridica la 594 miliarde dolari. „Companiile aeriene vor face puțin mai mulți bani în 2011 decât am estimat inițial. Asta e o veste bună. Având în vedere prețul ridicat al petrolului și incertitudinea economică care planează, acest lucru este o mare realizare”, a declarat Tony Tyler, directorul general IATA.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302