Concluziile primului Congres Internaţional de Turism Rural din România

Concluziile primului Congres Internaţional de Turism Rural din România
person Horeca
access_time_filled

Congresul Internațional de Turism Rural, care s-a desfășurat în premieră în România în perioada 4-5 mai 2011, la Alba Iulia, s-a încheiat astăzi cu adoptarea unei declarații a instituțiilor locale, naționale, regionale și internaționale implicate.

banner_congres_rural

Peste 100 de participanți din țară și străinătate au participat la Congresul Internațional de Turism Rural, eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din România (ANTREC), parteneriat cu Federația Europeană a Turismului Rural – Eurogites.

La debutul Congresului, directorul executiv al Comisiei Regionale pentru Europa al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Zoltan Somogyi a declarat: „Cred că este un moment bun să ne întrebăm acum, după ce s-a constatat o revigorare a turismului de pe urma crizei, ce ramuri trebuie să dezvoltăm în continuare. Se observă o tendință a turiștilor de a căuta destinații turistice apropiate de casă, mai ieftine și diverse, adică tocmai ceea ce oferă turismul rural. De aceea cred că este o idee foarte bună să susținem acest tip de turism”.

ruraltourism

Sorin Munteanu, consilierul pentru relația cu OMT al ministrului turismului a subliniat la rândul lui că „Turismul rural reprezintă o componentă foarte importantă a turismului românesc care a cunoscut o dezvoltare în ultimii cinci ani, odată cu accesarea fondurilor europene. Strategic vorbind, turismul rural este unul dintre cele șase produse turistice integrate în brandul turistic al României.

Declarația adoptată la închiderea Congresului are șapte puncte și sintetizează concluziile întâlnirii și angajamentul de a continua colaborarea cu organismele internaționale și regionale din domeniul turismului, în general, și al turismului rural, în special, în scopul promovării potențialului turismului rural și al atragerii unui număr sporit de turiști atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

turismrural2

Participanții la Congres au subliniat progresul înregistrat în domeniul turismului rural, importanța lui în conservarea patrimoniului natural și cultural, dar și necesitatea stabilirii de parteneriate locale și naționale cu mass-media, în scopul unei corecte informări a consumatorilor, astfel încât așteptările acestora să fie îndeplinite într-un mod benefic.

Evenimentul a fost organizat sub înaltul patronaj al OMT, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Consiliului Municipiului Alba Iulia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302