Conferinta internationala la Bucuresti pe tema regenerarii patrimoniului

Conferinta internationala la Bucuresti pe tema regenerarii patrimoniului
person Horeca
access_time_filled

Conferinta internationala la Bucuresti pe tema regenerarii patrimoniului

In perioada 25-26 octombrie 2010 se desfasoara la Ministerul Culturii si Patrimoniului National conferinta internationala Economia Regenerarii Patrimoniului, eveniment care isi propune sa sublinieze importanta proiectelor de restaurare si de regenerare urbana a centrelor istorice pentru dezvoltarea economica durabila a Romaniei.

ShowImage.aspx

Evenimentul reprezinta totodata o oportunitate „de a identifica solutii practice pentru crearea unor parteneriate inter-institutionale si pentru gestionarea patrimoniului construit, tinand cont de valentele sociale si economice in contextul celor culturale”, se arata in comunicatul de presa al Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Beneficiind de rezultatele proiectului national „O Romanie frumoasa” realizat incepand cu anul 2003 in colaborare cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, conferinta are ca obiectiv promovarea initiativelor la nivel local prin replicarea bunelor practici realizate la nivel national si international dar si fundamentarea si dezvoltarea unor instrumente de actiune pentru autoritati centrale si locale in vederea valorificarii adecvate a patrimoniului. Principalele teme care vor fi dezbatute in cadrul conferintei sunt: patrimoniul ca resursa economica prin pastrarea valorii culturale, constientizarea si participarea publica si patrimoniul ca plus valoare in regenerarea urbana.

Cladirea_CEC

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Asociatia Pro_Do_Mo si Fundatia Carturesi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302