Manastirea Tismana va detine un hotel

Manastirea Tismana va detine un hotel
person Horeca
access_time_filled

Manastirea Tismana va detine un hotel

Mitropolia Olteniei, prin Manastirea Tismana, va deveni proprietara unui hotel cu 120 de locuri, situat in localitatea cu acelasi nume, in acest sens urmand sa fie adoptata o hotarare de guvern. Complexul hotelier de la Tismana se regaseste pe lista imobilelor care vor fi transferate de catre guvern, in perioada imediat urmatoare, in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane.

manastirea-tismana7

Hotelul, cu o capacitate de cazare de 120 de locuri, se afla deja in administrarea si exploatarea Manastirii Tismana si a apartinut fostului Oficiu Judetean de Turism Gorj. Baza mai cuprinde, pe langa spatiile de cazare, si un restaurant, transformat in sala de mese, sali de conferinta, precum si terenul aferent imobilului cu patru etaje. Potrivit reprezentantilor Manastirii Tismana, hotelul functioneaza in prezent ca arhondaric al manastirii, fiind destinat numai pelerinilor care vin la locasul de cult de sarbatori sau cu diferite prilejuri. Cazarea se face in cele 52 de camere si patru apartamente. Hotelul Tismana este amplasat la numai 300 de metri de manastire si beneficiaza de acces la principalele cai de transport si la obiectivele turistice din apropiere.

tismana hotel

Nu numai hotelul Tismana face parte dintre bunurile manastirii, aceasta fiind deja proprietara altui hotel, cotat la patru stele, situat chiar in incinta locasului. De asemenea, manastirea a preluat in administrare, de peste un an, tabara de tineret care a apartinut Directiei Judetene de Tineret Gorj.

manastirea-tismana-5

„Hotelul Tismana este functional. Ei il foloseau si pana acum, dar nu erau proprietari. Hotelul a fost inainte in patrimoniul Oficiului Judetean de Turism. in exploatarea manastirii este si fosta tabara de elevi. Stiu ca au pastrat salariatii pe care ii avea inainte Directia Judeteana de Tineret. Cine nu a vrut sa ramana a plecat. Cine vrea munceste, cine nu nu.  Stiu ca au cazat si grupuri de elevi, dar si alte categorii de vizitatori. Nu prea intram in activitatea lor. Mitropolia si manastirea mai detin si 600 de hectare de padure in Dumbrava Tismanei. Au titlu de proprietate de la primarie”, a declarat Costel Buzianu, primarul orasului Tismana.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302