Designul minimalist sau “Less is More”

Designul minimalist sau “Less is More”
person Horeca
access_time_filled

 

Abordarea minimalistă este o carte câștigătoare și pentru Hotel Privo din Târgu Mureș. Deschis oficial în luna iunie a acestui an, de tânăra  antreprenoare Adina Plopeanu, ca o afacere de familie, ansamblul hotelier Privo este compus din hotelul Privo (40 de camere), o clădire nouă cu arhitectură futuristă, și Vila Csonka (6 camere), o clădire istorică în stil Art Nouveau, ambele fiind amplasate într-un parc de 3500 mp. Investiția totală în noul ansamblu s-a ridicat la 7 milioane de euro.

Designul_minimalist_sau_Less_is_More-2

În peisajul pieței hoteliere din Târgu Mureș, care numără peste 800 de camere clasificate la două, trei și patru stele, ansamblul Privo poartă o notă distinctivă de originalitate. Hotelul Privo este un refugiu minimalist pentru business și relaxare. Arhitectura și amenajarea noii clădiri a hotelului au fost gândite minimalist, cu suprafețe calme și întinse.

O serie de materiale naturale și high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentuează dialogul contemporan cu spațiul originar. Restaurantul, enoteca, sălile de conferințe și spa-ul sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeților simbioza perfectă între muncă și relaxare.

Simbol al conceptului Privo, vizibil din toate spațiile interioare, Vila Csonka, în stil Secession, marchează dialogul dintre vechi și nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la începutul secolului XX această casă, una dintre puținele clădiri Art Nouveau ale orașului. Restaurată în perioada 2011- 2013, Vila Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul hotel și poate fi admirată din toate holurile interioare ale hotelului. Mobilată cu piese originale Thonet și Art Deco recondiționate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere matrimoniale și trei apartamente deluxe cu acces direct din recepția hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic.

Designul_minimalist_sau_Less_is_More-3„PROIECTUL PRIVO A ÎNCEPUT ÎN URMĂ CU 5 ANI, AVÂND LA BAZĂ NECESITATEA UNEI NOI ABORDĂRI A OFERTEI TURISTICE LOCALE ȘI ESTE UN NOU CONCEPT LA STANDARDE INTERNAÈšIONALE CU SERVICII EXCLUSIVISTE. ESTE O AFACERE DE FAMILIE, CA ȘI CELELALTE PE CARE LE AVEM, IAR REZULTATELE OBÈšINUTE PÂNĂ ACUM MĂ ÎNDREPTĂÈšESC SĂ CRED CĂ VOM REALIZA ANUL VIITOR O CIFRĂ DE AFACERI DE CIRCA 900.000 EURO”, spune Adina Plopeanu.

Hotelul Privo a fost desemnat câștigătorul premiului „Special Architectural Concept”, în cadrul Galei Premiilor de Excelență ce a avut loc pe 22 mai 2014. Cea de-a șaptea ediție a evenimentului HotelTourism&Leisure Investment Conference 2014 a fost organizată de Evensys și a fost găzduită de JW Marriott Grand Hotel din București. De asemenea, pe 12 iunie a.c., Hotelul Privo a fost declarat câștigător la Viena, la concursul LIFE CHALLENGE 66 – Fațada europeană a anului, la secțiunea proiecte nerezidențiale.

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302