Doua hoteluri din statiunea Baile Herculane au fost inchise in plin sezon

Doua hoteluri din statiunea Baile Herculane au fost inchise in plin sezon
person Horeca
access_time_filled

Doua hoteluri din statiunea Baile Herculane, inchise in plin sezon

Hotelurile Dacia si Domogled din statiunea Baile Herculane si-au inchis portile pe 5 noiembrie 2010, in plin sezon, si le vor deschide din nou abia in luna aprilie a anului viitor. Motivul? Cresterea accizelor la combustibil. „Suntem singura tara din Uniunea Europeana care plateste accize la combustibil, iar tarifele au crescut foarte mult”, a declarat managerul celor doua hoteluri Radomir Stoicovici. Eliminarea accizelor la combustibili pentru unitatile prestatoare implicate in turism ar fi o mana cereasca pentru supravietuirea lor in extrasezon, spun majoritatea operatorilor din turism. Ministerul Finantelor a anuntat insa ca ar putea majora accizele pentru combustibil incepand cu  1 ianuarie 2011.

hotel dacia BH

in ciuda profitului pe care l-au inregistrat in acest an, respectiv 1,5 milioane euro, hotelurile Dacia si Domogled, primul fiind si cel mai mare din statiune, cu o capacitate de 1070 de locuri, s-au inchis pana la primavara, din cauza costurilor extrem de mari la combustibil. „Din aceasta cauza, am fost nevoiti sa inchidem hotelurile pe 5 decembrie. Le vom redeschide pe la jumatatea lunii aprilie, cand nu mai e nevoie de combustibil pentru incalzire”, a declarat managerul celor doua hoteluri. Hotelurile vor mai fi deschise doar de Revelion.

dacia1

Din profitul de anul acesta, circa 30 la suta vor fi folositi pentru salariile celor 210 angajati. Conducerea hotelurilor Dacia si Domogled sustine ca paguba ar fi depasit cheltuielile cu personalul in conditiile in care hotelurile ar fi ramas deschise.

„Cererile erau prea putine pentru cele 1400 de locuri. Suntem nevoiti ca din profit sa folosim circa 30 la suta din bani pentru cheltuielile cu personalul in toata aceasta perioada. Vom continua si seria investitiilor pe care ni le-am propus”, a adaugat Radomir Stoicovici.

baile-herculane

in 2010, pragul celor doua hoteluri din Herculane a fost calcat de aproape 42.000 turisti. Hotelul Dacia are cea mai mare capacitate de cazare din statiunea Baile Herculane, dispunand de 1070 locuri in camere duble si simple. Printre facilitatile oferite enumeram: restaurant, baza de tratament, bar de zi, biliard, parcare, sala de spectacole, teatru in aer liber.

herculane_4

Hotelul Domogled dispune de 263 de locuri in camere duble si single si detine urmatoarele dotari: restaurant, terasa, bar de zi, sauna, sala de sport, sala de conferinte, parcare. De asemenea baza de tratament pentru vindecarea bolilor aparatului locomotor, a sistemului nervos periferic, ale aparatului respirator, afectiuni ginecologice cronice, boli digestive, afectiuni ale ochilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302