Eurolines preia operaţiunile TUI în România

Eurolines preia operaţiunile TUI în România
person Horeca
access_time_filled

Grupul Eurolines România a anunțat oficial că va prelua operațiunile grupului german TUI în România, în urma unui parteneriat strategic încheiat în luna iunie 2011 cu cea mai mare companie de turism din lume, TUI Travel PLC, care operează în 180 de țări. Astfel Eurolines va prelua societatea deținută de TUI în România – Danubius Travel, care își va păstra ariile sale de expertiză – turismul de incoming, croaziere și business travel.

eurolinesauto

În urma acestui parteneriat, rețeaua de distribuție Eurolines – cele 52 de agenții Eurolines care constituie baza acestui parteneriat – va rămâne fidelă conceptului de „Travel Hypermarket” și va funcționa sub numele TUI Travel Center. O cotă importantă din totalitatea ofertelor turistice din agenții va fi reprezentată de produsele World of TUI, potrivit comunicatului de presă emis de Eurolines.
„Căutăm de câțiva ani cele mai bune soluții pentru a pătrunde pe piața de distribuție a turismului din România și suntem fericiți că am găsit în Eurolines partenerul potrivit pentru o colaborare strategică și pe termen lung”, a declarat Klaus Pümpel, CEO TUI Austria Holding.

soon
În perioada imediat următoare, o parte însemnată din agențiile rețelei va fi personalizată cu identitățile vizuale ale celor doi lideri de piață – TUI și Eurolines. Lansarea oficială va avea loc în septembrie 2011.
TUI Travel PLC este lider mondial în domeniul turismului și are în jur de 30 de milioane de clienți anual. La nivel mondial este împărțit în 3 direcții principale: TUI Travel, TUI Hotels&Resorts și Cruises.
anastasiudragosPreședintele Grupului Eurolines, Dragoș Anastasiu a declarat că „Misiunea declarată a TUI este aceea de a așeza un zâmbet pe chipul fiecărui client, iar aceasta se poate îndeplini numai dacă noi toți punem clientul în centrul activităților și preocupărilor noastre. Noțiuni ca „siguranță” și „calitate” vor primi o nouă dimensiune cu TUI în România. Prin TUI Travel Center turistului din Romania i se va comunica explicit că Eurolines însumează un portofoliu de servicii de prima mână, adăugând acum activității cunoscute de transport cu autocarul și pe aceea de distribuție a produselor TUI”.
Grupul Eurolines România este alcătuit din 9 societăți, are în jur de 400 de angajați, deține cea mai mare rețea de distribuție a produselor turistice din țară, 6 agenții francizate în Germania, o flotă de 35 de autocare și aproximativ 200 de autoturisme. Cifra de afaceri a Grupului în 2010 a fost de peste 143 milioane lei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302