Expozitia Mondiala de la Shanghai si-a inchis portile

Expozitia Mondiala de la Shanghai si-a inchis portile
person Horeca
access_time_filled

Expozitia Mondiala de la Shanghai si-a inchis portile

Shanghai-World-Expo-will-be-the-name-of-the-theme-logo

Expozitia Mondiala de la Shanghai si-a inchis portile pe 31 octombrie 2010. Considerata a fi cea mai mare expozitie mondiala organizata pana in prezent, Expo Shanghai, care a debutat pe 1 mai 2010, a adunat in cele 6 luni de desfasurare peste 72 de milioane de vizitatori, iar in ceea ce priveste expozantii s-a inregistrat un numar record de peste 200 de tari si organizatii internationale. Pavilionul Romaniei a fost vizitat in cele 184 de zile de expozitie de 5.473.000 de persoane. Romania s-a prezentat la Shanghai cu o cladire, in forma de mar verde, supranumita Greenopolis.

greenopolis

„Prin participarea la Expo Shanghai, ne-am dorit sa aducem in fata publicului vizitator, tot ceea ce este reprezentativ pentru Romania: cultura, traditii si obiceiuri, potentialul turistic, dar si sa contribuim la promovarea unor proiecte care sa creasca prezenta Romaniei in acest spatiu extrem de atractiv din punct de vedere cultural si economic”, a declarat Ferdinand Nagy, Comisarul general pentru Expo Shanghai.

romanian-apple-expo-shanghai-2010

La pavilionul Romaniei au avut loc in cele 6 luni, potrivit Ministerului de Afaceri Externe, evenimente de promovare a relatiilor romano-chineze; in acest sens au fost organizate 8 actiuni de promovare economica si comerciala dintre care: 5 mini expozitii specializate pe produse (expozitie in domeniului vinurilor, expozitie in domeniul aeronauticii, saptamana modei romanesti, expozitie generala cu ocazia ”Zilei Nationale a Romaniei la EXPO 2010”, expozitie de produse si servicii IT), un forum al investitorilor si doua misiuni economice tematice (energie si infrastructura, promovarea vinului romanesc, echipamente si produse agroalimentare). Tot la Pavilionul Romaniei au fost sustinute 5.500 de spectacole interactive, 12 ore pe zi de spectacole artistice zilnice si peste 400 de artisti romani care au pasit pe scena Greenopolis.

EXPO-25-06

Derulata sub genericul „Un oras mai bun, o viata mai buna”, Expo Shanghai a fost prima expozitie mondiala avand ca tematica dezvoltarea urbana si relatia dintre oras si stilul de viata si mediul inconjurator. in discursul de inchidere a Expozitiei Mondiale de la Shanghai, premierul chinez Wen Jiabao a declarat ca, intr-o lume in care peste jumatate din populatia planetei traieste in orase, este extrem de importanta gasirea solutiilor pentru o dezvoltare durabila si imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban. Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a declarat la randul sau, ca imbunatatirea calitatii vietii in orase trebuie sa fie o prioritate avand in vedere ca peste jumatate din populatia planetei traieste in orase, iar procentul este in crestere.

rabbit_macau_pavilion_2010

Expozitia de la Shanghai a insemnat inainte de toate o deschidere a Chinei catre restul lumii, dar si o dovada a puterii sale economice. Presa vehiculeaza sume astronomice pe care guvernul de la Beijing le-ar fi pus la bataie pentru a da viata acestei expozitii: 60 de miliarde de dolari. Un buget superior celui alocat organizarii Jocurilor Olimpice din 2008. Urmatoarea expozitie mondiala va avea loc in 2015 la Milano, Italia.

in ceea ce priveste bilantul participarii Romaniei la Expo Shanghai 2010, Ferdinand Nagy a declarat ca acesta nu este unul final odata cu inchiderea Expozitiei, ci „Romania asteapta ca unele ecouri ale obiectivelor sa fie atinse pe termen mediu si lung, asa cum s-a intamplat si dupa alte expozitii”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302