Reteta secreta KFC sarbatoreste 7 decenii de existenta

Reteta secreta KFC sarbatoreste 7 decenii de existenta
person Horeca
access_time_filled

Reteta secreta KFC sarbatoreste 7 decenii de existenta

Reteta pe baza careia se prepara zilnic delicioasele bucati de pui originale KFC implineste anul acesta 70 de ani. La ora actuala, secretul retetei este cunoscut de foarte putini oameni. in prezent exista aproximativ 36.000 de restaurante KFC in intreaga lume, ce servesc cam 12 milioane de clienti in fiecare zi.

KFC1

Desi in prezent reteta se afla la loc sigur intr-un seif din Louisville Kentucky, primii sai ani de existenta au fost destul de agitati. Colonelul Sanders, cel care a descoperit amestecul de 11 ierburi si mirodenii, a fost la un pas sa renunte la prepararea produselor care l-au transformat in emblema KFC dupa ce, in 1939, un incendiu a distrus bucataria in care el lucra, la un motel din Corbin, Kentucky. Pentru ca gustul puiului preparat de Sanders apucase deja sa ii uimeasca pe cunoscutii sai, la insistentele acestora, colonelul a rescris reteta si, in iulie 1940, a reinceput sa gateasca carnea de pui asa cum numai el stia.

KFc-sauders

De-a lungul celor 70 de ani care au trecut de cand reteta a fost pusa pe hartie de colonel si inchisa in seif, au existat multe speculatii si incercari de a o reproduce, toate finalizate cu esecuri. La ora actuala, secretul retetei este cunoscut de foarte putini oameni. Nici macar companiile care contribuie la amestecul ingredientelor nu au informatii complete despre reteta. „O companie furnizoare KFC amesteca o formula ce reprezinta numai o parte a retetei. O alta companie de condimente amesteca restul. La final, un sistem procesat de un computer este folosit pentru a securiza si standardiza amestecul produselor”, se arata in comunicatul de presa al institutiei.

KFC Corporation, cu sediul in Louisville, Kentucky, este cel mai popular lant de restaurante cu preparate din pui.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302