Forumul Naţional pentru Turismul de Sănătate, la ediţia I

Forumul Naţional pentru Turismul de Sănătate, la ediţia I
person Horeca
access_time_filled

Prima ediție a Forumului Național pentru Turismul de Sănătate se va desfășura în perioada 18-20 noiembrie la hotelul Traian din Iași și va reuni reprezentanți ai autorității centrale și locale, specialiști din turism și din sănătate, manageri și lideri de opinie, dar și reprezentanți ai unor organizații din plan internațional, pentru a clarifica o serie de concepte specifice turismului de sănătate și pentru a analiza perspectivele de dezvoltare în context european. Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor din România și Fundația Amfiteatru și se va bucura de participarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, Tineretului și Sportului.
medic.jpgPrin organizarea Forumului Național pentru Turismul de Sănătate se dorește crearea unei platforme de comunicare și mediere între profesioniștii din sectorul serviciilor turistice și de sănătate pentru identificarea principalelor resurse specifice acestei forme de turism pe teritoriul României și integrarea acestora într-un sistem coerent de dezvoltare și promovare a turismului de sănătate românesc. Potrivit comunicatului de presă emis de organizatori, Colegiul Medicilor din România și Fundația Amfiteatru vor dezvolta un program complex destinat turismului de sănătate, pe care îl vor inaugura cu ocazia acestui eveniment.
Forumul Național pentru Turismul de Sănătate reprezintă un pas important în implementarea protocolului semnat între Colegiul Medicilor din România, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, creând premisele parteneriatelor de tip public-privat, întâlnirilor multi și bilaterale între principalii vectori implicați în domeniul turismului de sănătate.
Turismul de sănătate oferă noi perspective de dezvoltare turistică, economică și socială a României, prin valorificarea complexă a resurselor naturale și antropice. Luând în considerare multiplele avantaje oferite de practicarea turismului de sănătate, se impune includerea ofertelor specifice într-un circuit european și internațional.
Organizatorii invită toate persoanele interesate să participe la Forumul Național pentru Turismul de Sănătate să trimită formularul de înscriere completat pe adresa de mail adriana.tufan@gm.ro sau prin fax la nr. 021.312.58.40. Data limită de primire a înscrierilor este 10 noiembrie 2011. Informații suplimentare pot fi oferite la sediul Fundației Amfiteatru din București.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302