Guvernul din Marea Britanie a publicat Strategia pentru Turism

Guvernul din Marea Britanie a publicat Strategia pentru Turism
person Horeca
access_time_filled

 

guvern UK

(Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron (stanga) si Ministrul Turismului, John Perose)

Un mare accent se va acorda marketingului turistic, reducerii impozitelor pentru companiile din industria turismului precum și dereglementării sistemului de clasificare a hotelurilor. Guvernul din Marea Britanie intenționează să valorifice la maxim evenimente importante care vor avea loc în UK în următoarea perioadă, precum nunta regală, Jocurile Olimpice din 2012 și Jubileul Reginei. „Scopul nostru va fi să folosim Jocurile Olimpice ca o șansă oferită o dată într-o generație, o șansă de a stimula și de a revigora industria turismului din UK prin atragerea a nu mai puțin 4 milioane de  vizitatori în plus față de cei obișnuiti și o șansă de a crea 50.000 de locuri de muncă noi în următorii 4 ani”, se arată în document.

turism londra

În acest sens, guvernul și-a anunțat intenția de a încheia parteneriate cu companii naționale și internaționale din industria turismului, cu scopul de a crea un fond de marketing în valoare de 100 milioane de lire sterline (162.7 milioane de dolari), dintre care  „50 de milioane de lire sterline bani publici și 50 milioane de lire sterline de la parteneri privați precum British Airways, LastMinute.com și Radisson Edwardian”. Toți acești bani vor fi folosiți la promovarea acestei țări în străinătate.

londra Legoland Windsor

„Guvernul își va juca rolul său în revigorarea turismului, însă știm cu toții că adevărata cheie pentru a face această industrie din ce în ce mai înfloritoare stă la industria turismului în sine și la companiile și organizațiile care fac parte din acest domeniu”, se mai arată în raport. Industria turismului din Marea Britanie se estimează ca va angaja în mod direct 1.5 milioane de oameni până în 2020 și 2.9 milioane de persoane în mod indirect (prin intermediul furnizorilor industriei).

hotel-stars_1414525c

Așa cum a declarat în mai multe rânduri, guvernul din Marea Britanie a retras sprijinul financiar pentru sistemul de clasificare al hotelurilor. „De comun acord cu sectorul turistic, sistemul actual nu a ridicat standardele în industrie, este elitistă și nu recunoaște importanța unor lucruri precum „valoarea pentru bani”. Multe firme au pierdut încrederea în acest sistem și refuză pur și simplu să adere la acesta. Ca un rezultat, guvernul va înceta să. îndemne firmele din turism să se se alăture unui sistem de evaluare oficial”.

Pentru a crește competitivitatea fașă de alte țări, guvernul a mai spus că va micșora impozitul pe profit pentru corporațiile mari din industria turismului, la 39 cenți și la companiile mici, la 33 de cenți. Guvernul însă nu intenționează să modifice taxa pe valoarea adăugată. TVA-ul a crescut în Marea Britanie de la 17.5% la 20%. Pentru documentul întreg, puteți accesa site-ul: http://www.hotelnewsnow.com/media/File/PDFs/Reports/20110304_UKtourismpolicy.pdf.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302