La aniversare, Puratos Group prezintă investiţiile din România

La aniversare, Puratos Group prezintă investiţiile din România
person Horeca
access_time_filled

 

Puratos2

În România, compania este prezentă din 1996, având în prezent 160 de angajați și o fabrică situată în nordul capitalei, precum și 10 centre de distribuție din Bacău, Brașov, Baia Mare, Constanța, Cluj Napoca, Craiova, Galați, Timișoara, Oradea, Râmnicu Vâlcea. Fabrica Puratos din România a fost construită în anul 2006 și reprezintă o investiție de 10 milioane de euro, în construcție și echipamente de ultimă generație. Fabrica ocupă o suprafață de 2.600 m2, spațiu unde se găsesc facilitățile de producție, birourile și depozitele. Unitatea are o capacitate de producție de 340 de tone pe săptămână.

Puratos1

Valoarea totală a investițiilor realizate de Puratos în România în cei 15 ani de la intrarea pe această piață se ridică la 20 milioane de euro. Compania produce și livrează 13.000 de tone de materie primă, vândută către 2000 de clienți. La ora actuală, Puratos România are activități de export în Republica Moldova, Bulgaria, Grecia și Ucraina, Italia, Croația și Ungaria. În cei 15 ani de prezență în România, compania a reușit să își consolideze afacerile. „Piața de produse de panificație s-a schimbat în ultimii ani, tendința fiind de a se pune accentul din ce în ce mai mult pe calitatea materiei prime, motiv pentru care Puratos a cunoscut o ascensiune vizibilă”, declară Alain Hottlet, Director General Puratos România.

Reputația Puratos România a fost puternic consolidată în ochii clienților din țară, odată cu premiile obținute în 2009 și 2010 pentru „Furnizorul anului” la categoria „Amelioratori, drojdie, materii prime și auxiliare” în cadrul Conferinței Expopan, eveniment expozițional dedicat întreprinzătorilor și specialiștilor din sectorul de panificație. „Aceste performanțe au fost posibile atât datorită experienței îndelungate a concernului, cât și a preocupării pentru dezvoltarea unor produse inovatoare, bazate pe tehnologii de ultimă oră.”, a declarat directorul general Puratos România.

După aproape un secol de activitate, grupul belgian este prezent pe 5 continente, are 60 de filiale și 50 de fabrici, în care lucrează 6.000 de angajați. Produsele sale sunt vândute în peste 120 de țări, iar cifra de afaceri a concernului se ridică la 1 miliard de euro. În ultimii trei ani grupul a investit 10 milioane de euro în România în fabrica din nordul capitalei.

Belcolade

Puratos Group este un concern internațional cu sediul în Groot-Bijgaarden (Bruxelles) care produce materie primă pentru industria de morărit, panificație, patiserie și ciocolaterie. Compania furnizează produse atât către micii întreprinzători, cât și pentru retaileri și marile companii industriale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302